Korps: Friesland, plaats: Fryslân 21-01-2003
Politieberichten van 21/1 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Heerenveen: inbraak woningen
Afgelopen nacht werd ingebroken in een tweetal woningen, staande aan de Egelskop en de Dovenetel. In beide gevallen kwam men binnen door vernieling van een raamkozijn. Uit de woning aan de Egelskop werden een identiteitskaart, bankpasjes en geld weggenomen. Uit de andere woning werden sieraden, horloge, fotocamera, geld en bankpasjes meegenomen. De bewoners lagen te slapen. De gedupeerden hebben aangifte gedaan.

Sneek: inbraak benzinestation
Van maandag op dinsdag werd ingebroken in het benzinestation aan de Frittemaleane. Men kwam binnen door vernieling van een ruit in de toegangsdeur. Uit de kassalade werd het wisselgeld (paar honderd euro) weggenomen, alsmede een aantal telefoonkaarten. Een medewerker van het station, een 22-jarige inwoner van Sneek, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: inbraak garagebedrijf
Afgelopen nacht werd ingebroken in een garagebedrijf aan de Jupiterweg. Via vernieling van het hekwerk, kwam men op het terrein. Een ruit in de toegangsdeur van de garage werd vernield. Een personenauto, merk Rover, kleur groen, zonder kentekenplaten, die in de garage stond, werd weggenomen. Tevens werden een paar kentekenplaten meegenomen. Het is niet onwaarschijnlijk dat deze kentekenplaten, 43 HL-RL, voor de gestolen auto worden gebruikt. Een medewerkster van het bedrijf, een 40-jarige inwoonster van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Stiens: verlichtingscontrole
Vanmorgen tussen 07.30 en 08.15 uur hield de politie een verlichtingscontrole op de parallelweg nabij de Jelsumer Poort. In totaal werden 33 fietsers bekeurd ter zake ondeugdelijke verlichting. Twee weken geleden was daar ook een controle gehouden. Toen bleken 22 fietsers hun verlichting niet in orde te hebben. De controles zullende komende weken nogmaals plaatsvinden.

Veenwouden: inbraak
Afgelopen nacht werd ingebroken in een bedrijf aan de Molenstraat. Een ruit aan de achterzijde van het pand werd vernield. Uit het kantoor werden een computer, beeldscherm en een printer weggenomen. Ook werd een klein geldbedrag ontvreemd. Een medewerker, een 28-jarige inwoner van Noardburgum, heeft aangifte gedaan.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272