Gemeente Breda

Persberichten

21-01-2003

Nieuwe subsidieverzoeken 'Hart voor je buurt' vóór 15 maart indienen

Burgemeester en wethouders hebben ook voor 2003 weer een bedrag van e 260.000,- uitgetrokken voor de campagne Hart voor je buurt. Van dit bedrag is e 65.000 bestemd voor kleine initiatieven tot e 1.500 en e195.000 voor grotere initiatieven die méér dan e 1.500 kosten. Wie zich medeverantwoordelijk voelt voor een prettige, leefbare en veilige buurt en daar ook zelf aan mee wil werken, kan vóór 15 maart een plan mét begroting indienen voor een klein- of grootschalig initiatief. Zo'n initiatief moet wel een gezamenlijk belang dienen, binnen korte tijd uitvoerbaar zijn en snel effect hebben. En de bewoners moeten het project, dat overigens maar éénmalig gesubsidieerd wordt, zoveel mogelijk zélf realiseren.

Projecten boven e 1.500
De verzoeken om subsidie voor grote projecten (boven een bedrag van e1.500) worden éénmaal per jaar door het college gehonoreerd en moeten vóór 15 maart bij de gemeente zijn. Nog voor de zomervakantie neemt het college een besluit over (gedeeltelijke) toekenning of afwijzing van het verzoek, maar pas nadat advies is gevraagd aan de betreffende wijk- of dorpsraad en de districtsmanager van de gemeente.

Projecten tot e 1.500
Op drie momenten in het jaar kunnen subsidieverzoeken voor kleine projecten worden ingediend bij het Comité 'Hart voor je buurt': vóór 15 maart, vóór 15 mei en vóór 1 oktober. Ook de kleine projecten moeten voldoen aan de hierboven genoemde voorwaarden om voor subsidie in aanmerking te komen. Het comité 'Hart voor je buurt' maakt een selectie uit de binnengekomen subsidieverzoeken en brengt advies uit aan het college, dat uiteindelijk beslist over toe- of afwijzing van het verzoek.

Indienen van ideeën
Bewoners kunnen hun ideeën opsturen naar: Hart voor je buurt, p/a Gemeente Breda, t.a.v. Janine van de Casteel, Postbus 90156, 4800 RH Breda. De ideeën moeten zoals gezegd wèl voorzien zijn van een begroting. Voorstellen kunnen ook per e-mail worden gestuurd naar a.van.de.casteel@breda.nl. Op de website van de gemeente Breda (www.breda.nl) staat onder 'visie en beleid' en 'grotestedenbeleid' een toelichting op de campagne 'Hart voor je buurt' en een inschrijfformulier voor nieuwe projecten. Op dit formulier kan on-line aangegeven worden wat het idee is, waarom en met wie het wordt uitgevoerd, wat de initiatiefnemers zelf doen en wat anderen aanpakken.

Informatie
Wie vragen heeft of de folder mét inschrijfformulier over 'Hart voor je buurt' wil aanvragen, kan contact opnemen met Janine van de Casteel, telefoon 529 34 53. Eind januari liggen er weer nieuwe folders bij de Bredase bibliotheken, de buurt- en wijkhuizen, de balies voorlichting in het Stadskantoor en de deelstadskantoren en de meldpunten.

Noot voor de pers: voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Janine van de Casteel, coördinator campagne Hart voor je Buurt, gemeente Breda, telefoon 076 529 34 53.