Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 21-01-2003
Persberichten dinsdagmiddag 21 januari 2003 perspiket door Ron Reinds 06-52528707

Autoinbraken

HOOGEVEEN Een 21-jarige Hoogevener deed aangifte van inbraak in zijn auto. De auto die vannacht geparkeerd stond op het Reviusplein werd geopend door een portierruit te vernielen. De buit bestond uit een radardetector en CDs.

COEVORDEN Behalve de twee eerder gemelde autoinbraken is er afgelopen nacht op nog twee plaatsen in autos ingebroken. Een auto aan de Koesteeg en aan de Sleedoorn waren het doelwit van het inbrekersgilde. Bij beide autos heeft men een ruit ingeslagen en werden de radardetectoren weggenomen.

Woninginbreker aangehouden

MEPPEL Na een melding van een poging tot inbraak in een woning aan de Kastanjelaan is vanmorgen een 26-jarige man uit Meppel aangehouden. De man die een aantal vernielingen in de tuin van de benadeelde had gepleegd had reeds een paar scharnieren van de toegangsdeur verwijderd voordat hij door de politie ter plaatse werd aangehouden. De man is ingesloten en onderzoek volgt.

Aanrijding letsel

HOLLANDSCHEVELD Vanmorgen werd een 18-jarige uit Elim afkomstige bromfietser op het fietspad van de Riegshoogtendijk door een auto aangereden. De bestuurder van de auto, een 56-jarige Hoogevener, reed uit stilstand weg bij een woning. De bromfietser is met een pijnlijke knie overgebracht naar het Bethesdaziekenhuis in Hoogeveen.

Winkeldiefstal

EMMEN Een 50-jarige man uit Schoonebeek is vanmorgen na het plegen van een winkeldiefstal bij een bedrijf aan het Mondriaanplein aangehouden. De man stal een paar schoenen ter waarde van 34,95. Hij kreeg een dagvaarding.