Amsterdam RAI

Sustain 2003
2 dec 2002

Nike en world energy council gastsprekers op vierde editie sustain

Sarah Severn, Director of Sustainable Development bij sportkledinggigant Nike, zal tijdens het congres van de vakbeurs SUSTAIN 2003 haar visie geven op het gebruik van schone energie. Severn zal tevens ingaan op de verantwoordelijkheden die grote bedrijven op dit vlak hebben. Naast Sarah Severn zal onder anderen ook Gerald Doucet, Executive Director van de World Energy Council, een bijdrage aan het congres leveren. Doucet zal ondermeer praten over de huidige staat van de internationale duurzame energiemarkt en Europese richtlijnen. SUSTAIN 2003, dé vakbeurs voor duurzame energie, wordt van 13 tot en met 15 mei 2003 gehouden in Amsterdam RAI.

Het congresprogramma van SUSTAIN 2003 behandelt strategische en commerciële aspecten en tevens case studies op het gebied van duurzame energie opwekking, toepassingen en CO2-emissie reductie binnen de verschillende industrieën. Het programma richt zich zowel op centrale als decentrale opwekkingsvormen. Voor het bepalen van het congresprogramma is een internationaal adviescomité samengesteld, waarin experts uit bedrijfsleven en belangenorganisaties zitting hebben.

Platform SUSTAIN is de belangrijkste en langstlopende internationale vakbeurs voor de duurzame energie industrie. Naast een breed aanbod van producten en diensten, wordt SUSTAIN 2003 omlijst door een actueel congresprogramma, symposia en workshops over groene energie. SUSTAIN vormt daarmee een platform voor het uitwisselen van ideeën en het lanceren van nieuwe projecten. Op voorhand lijkt SUSTAIN daarin geslaagd, omdat nu al zeker is dat uit meer dan tachtig verschillende landen deskundigen op energiegebied de vakbeurs in Amsterdam zullen bezoeken.

Waste-to-Energy Tegelijk met SUSTAIN 2003 vindt komend jaar in Amsterdam RAI de beurs ECOTECH 2003 plaats. Op dit evenement staan alle ontwikkelingen van het voorkomen van afval tot en met het storten van afval centraal. ECOTECH, The International Waste Management & Technology Exhibition is een business-to-business evenement waar alle partijen uit de afvalketen en toeleveranciers elkaar ontmoeten. ECOTECH 2003 en SUSTAIN 2003 hebben raakvlakken op het gebied van waste-to-energy en biomassa. Dit is dan ook de reden waarom beide vakbeurzen tegelijkertijd worden georganiseerd.

Voor meer informatie en het aanvragen van de deelnamevoorwaarden kunnen geïnteresseerden contact opnemen met Marc V. Sterel, product manager SUSTAIN 2003, Amsterdam RAI, telefoon +31 (0) 20 549 22 43; e-mail:m.sterel@rai.nl. Meer informatie over de beurs is te vinden op http://www.sustain2003.com.

Amsterdam, 2 december 2002