Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 21-01-2003
Persberichten district Maastricht (HP 13.05) Dinsdag 21 januari 2003

Maastricht, aangehouden

De politie heeft maandagmiddag 20 januari 2003 een 18 jarige inwoner van Maastricht aangehouden die in het bezit bleek van meerdere goederen die vermoedelijk afkomstig zijn van diefstal. Hij is inmiddels in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld. De politie werd maandagmiddag naar de Grote Gracht ontboden naar aanleiding van een ruzie. Bij het betreden van de betreffende woning verliet net een onbekende man het pand waarop deze gevraagd werd even te wachten. In de woning trof de politie o.a. meerdere autoradios, een cd-wisselaar, een computer, tientallen cds en een mengpaneel aan vermoedelijk alles van diefstal afkomstig. Na overleg met de officier van Justitie werd de man die de woning wilde verlaten aangehouden. Hij is inmiddels in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld. De politie stelt een verder onderzoek in naar de herkomst van de vermoedelijk gestolen spullen.

Maastricht, winkeldieven aangehouden
Maandag 20 januari 2003 werden door de politie vier winkeldieven aangehouden.
Kort voor 14.00 uur pleegde een 40 jarige inwoner van Maastricht een winkeldiefstal aan de Nieuwstraat te Maastricht. Een getuige zag de onbekende man twee blouses, winkelwaarde bijna 180 euro, van een rek voor de winkel wegnemen en daarna, zonder dat er iets in de winkel werd afgerekend, weglopen. De getuige greep de onbekende man in zijn kraag en nam hem mee naar de winkel. Van daaruit werd de politie gewaarschuwd. De winkeldief werd meegenomen naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. Hij kreeg een boete van 240 euro opgelegd. Bij niet betalen moet hij zich in maart bij de Officier van Justitie verantwoorden. Hij bleek nog 44 dagen hechtenisstraf te moeten ondergaan waardoor hij ingesloten bleef om deze straf te ondergaan.

Een 49 jarige inwoner van Maastricht werd maandagmiddag omstreeks 15.45 uur in een kledingzaak aan de Muntstraat betrapt bij het plegen van een winkeldiefstal.
De inwoner van Maastricht nam uit een van de rekken een spijkerbroek en paste deze in het pashokje. Hij dacht ongezien voor het personeel de broek te stelen door zijn eigen broek daarover aan te trekken. Toen hij de winkel wilde verlaten werd hij ter verantwoording geroepen. De gewaarschuwde politie nam de winkeldief mee naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. Hij bleek een veelpleger te zijn die al eerder een waarschuwingsproces-verbaal uitgereikt had gekregen. Nu werd hij na verhoor niet in vrijheid gesteld maar in verzekering gesteld en zal hij aan de Officier van Justitie worden voorgeleid.

Een 31 jarige inwoner van Maastricht werd omstreeks 15.45 uur in een winkelcentrum gevestigd aan de Brusselsepoort te Maastricht betrapt bij het plegen van een winkeldiefstal. Hij pakte in een winkel een pakje batterijen weg ter waarde van ruim 2 euro en werd bij de diefstal betrapt toen hij zonder te betalen de winkel wilde verlaten. De gewaarschuwde politie nam de dief mee naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. Hij kreeg een transactievoorstel van 115 euro uitgereikt. Na verhoor kon hij het politiebureau weer verlaten.

In een grootwinkelbedrijf aan de Dr. Erensstraat te Valkenburg werd maandagmiddag een 17 jarige inwoonster van Valkenburg betrapt bij een diefstal. Bij het verlaten van de winkel trad het diefstalalarm van de beveiligingspoortjes in werking waarop het personeel de vrouw controleerde. Zij bleek in haar rugzak drie portemonnees met een winkelwaarde van ruim 40 euro weggestopt te hebben die niet betaald waren. De gewaarschuwde politie nam de winkeldievegge mee naar het politiebureau waar tegen haar proces-verbaal werd opgemaakt. Zij kreeg een transactievoorstel van 115 euro aangeboden.