Lankhorst Public Relations

'De Mooiste Campings in Nederland'

ICN

Vrijgegeven voor publicatie
Nijmegen, 20 januari 2003

Nieuw van Capitool Reisgidsen:

`De Mooiste Campings in Nederland': ruim 400 opvallende kampeerterreinen

De nieuwe Capitool Reisgids `De Mooiste Campings in Nederland' biedt uitkomst aan alle kampeerders die zoeken naar verrassende, sfeervolle campings. De gids bevat een selectie van ruim 400 kampeeradressen, verspreid over het gehele land. De campings onderscheiden zich door ligging en omgeving. Natuur, rust, ruimte en avontuur zijn de trefwoorden. De gids ligt nu in de winkels.

Kamperen is voor veel Nederlanders een populaire manier om vakanties en weekenden door te brengen. Een groeiende groep zoekt aparte plekjes om tentharingen in de grond te slaan of de caravan neer te zetten. Capitool Reisgidsen verzamelde ruim 400 van die bijzondere kampeerterreinen in `De Mooiste Campings in Nederland'. Campings bij boerderijen, op landgoederen, in de natuur of bij de stad. Een gevarieerd aanbod, met voldoende keuze voor rustzoekers, sportievelingen (wandelaars, fietsers, watersporters), stadsmensen en gezinnen. De selectie is volledig onafhankelijk tot stand gekomen; campingbeheerders betalen niet voor opname in de gids.

Onderscheidend
Het niveau van de voorzieningen varieert van eenvoudig tot zeer comfortabel. De ene kampeerder voelt zich immers top op een natuurlijk terrein langs een riviertje terwijl de ander meer gemak en luxe wenst. In alle gevallen onderscheiden de campings zich volgens de auteur, Annelies van Grinsven, in ligging, omgeving en sfeer van de brede middenmoot: "Het zijn geen campings waar bingo prominent op het programma staat en het hele straatje feest viert."

Praktische gids
De recent verschenen gids `De Mooiste Campings in Nederland' kent een praktische opzet. De campings zijn ingedeeld per provincie. Elke pagina bevat vier accommodaties met foto, korte omschrijving, adresgegevens (inclusief websites), voorzieningen, richtprijzen en openingstijden. Iedere provincie wordt ingeleid met toeristische informatie en een heldere overzichtskaart over twee pagina's.

Titel: De Mooiste Campings in Nederland Uitgeverij: Unieboek/Van Reemst te Houten Auteur: Annelies van Grinsven
ISBN: 90 410 1879 4
Prijs: 19,90

Noot aan de redactie (