Korps: Brabant-Noord, plaats: `s-Hertogenbosch 21-01-2003 Persberichten District Den Bosch

MAN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING VROUW, `s-Hertogenbosch

Maandagavond is een 60-jarige Bosschenaar in zijn woning in de wijk Orthen in `s-Hertogenbosch aangehouden voor mishandeling en poging tot doodslag op zijn 76-jarige vrouw. De man wordt ervan verdacht zijn vrouw gisterenavond ernstig te hebben mishandeld en het slachtoffer door verstikking van het leven te hebben willen beroven. De gewaarschuwde politie heeft hem onder heftig verzet aangehouden en geboeid overgebracht naar het politiebureau. Hij is ingesloten en inverzekeringgesteld. De man is reeds eerder veroordeeld geweest voor mishandeling van zijn vrouw. De vrouw heeft zich onder doktersbehandeling moeten laten stellen.

VERKEERSCONTROLE, `s-Hertogenbosch

Maandagmiddag zijn bij een verkeerscontrole op de Koningsweg in `s-Hertogenbosch tien personen bekeurd. Zes van hen zaten al rijdend met telefoon in de hand te telefoneren. Drie bromfietsers reden zonder helm en één bromfiets was niet voorzien van een gele plaat. In alle gevallen is proces-verbaal opgemaakt.

AANGEHOUDEN AUTOMOBILIST SLAAT AGENT, `s-Hertogenbosch

Van maandag op dinsdag heeft een 29-jarige Tilburger tijdens zijn transport naar het bureau kans gezien om een agent die naast hem zat te slaan. De man was kort daarvoor aangehouden voor het rijden onder invloed. Nadat hij de agent een klap had gegeven en hem verbaal had bedreigd met de dood, is hij onder hevig verzet geboeid en alsnog overgebracht naar het politiebureau. Hij is ingesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

AUTO GESTOLEN, `s-Hertogenbosch

Maandagmiddag is vanaf een parkeerterrein bij het Jeroen Boschziekenhuis aan de Vlijmenseweg een Toyota Carina met het kenteken JL-TH-53 ontvreemd. In de auto lagen o.a. een laptop en GPS-apparatuur.

VROUW GEWOND BIJ AANRIJDING, `s-Hertogenbosch

Maandagmiddag is een 28-jarige Bossche gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Platinalaan met de Larenweg in `s-Hertogenbosch. Een 27-jarige automobiliste uit Waspik reed vanaf de Platinalaan de Larenweg op en zag daarbij de auto van de Bossche over het hoofd, waardoor een aanrijding ontstond. Het slachtoffer is met nekletsel per ambulance overgebracht naar het Carolusziekenhuis.

DRONKEN MAN BEKEURD, `s-Hertogenbosch

Maandagavond is een 42-jarige dronken Bosschenaar op het Herman Moerkerkplein in `s-Hertogenbosch bekeurd voor openbare dronkenschap.