Koninklijk Horeca Nederland

Koninklijk Horeca Nederland reikt rapport uit aan VVD over deregulering in de horeca
Minister Hoogervorst: "Laat horecaondernemers weer ondernemen"

VVD-minister Hans Hoogervorst heeft op 20 januari j.l. opnieuw gepleit voor het afschaffen van onnodige regelgeving. Hij zei dit in café `Heeren van Aemstel' in Amsterdam waar de directeur Koninklijk Horeca Nederland (KHN), Jeu Claes het rapport `De horeca ontregelt!', een aanzet tot administratieve latenverlichting en deregulering in de horeca aan Hoogervorst aanbood. "Ondernemerschap verdient respect en mag niet worden beperkt door overmaat van onnodige regelgeving," aldus Hoogervorst.

Koninklijk Horeca Nederland doet een zestal aanbevelingen om de administratieve lasten in de sector te verminderen: minder en duidelijker regels & minder administratieve verplichtingen; prioriteiten aanbrengen in regelgeving; prestatie-afspraken met gemeenten over invoering 1-loket; inperking autonomie gemeenten; in de pas lopen met Europa in plaats van voorlopen; ruimere bevoegdheden van Actal met name op lokaal niveau.

Minster Hoogervorst was het met alle aanbevelingen eens en zegde toe werk te maken van administratieve lastenverlichting in de horeca. De horeca heeft te maken met tegenstrijdige eisen vanuit de overheid, trage procedures voor het verlenen van vergunningen en ontheffingen, ingewikkelde brandveiligheidsregelgeving, enzovoorts. Koninklijk Horeca Nederland is verheugd dat de VVD oog heeft voor deze problematiek.