Gemeente Tiel


Gemeente neemt initiatief tot schoonmaak na brand bouwmarkt

In de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 januari jl. is het pand van Karwei aan de Lutterveldweg afgebrand, waarbij asbest is vrijgekomen. De gemeente Tiel heeft de firma Duijts opdracht gegeven het asbest binnen het verspreidingsgebied te verwijderen. De werkzaamheden daarvoor zijn inmiddels begonnen.

Nadat het verspreidingsgebied in kaart was gebracht, zijn de openbare wegen en groenstroken schoongemaakt. Zondag 19 januari is een begin gemaakt met het verwijderen van het asbest op de huizen en uit de tuinen in het verspreidingsgebied. De gemeente heeft hiertoe opdracht gegeven en zal de kosten hiervan verhalen op de diverse verzekeringsmaatschappijen. De gemeente heeft deze beslissing genomen omdat asbest altijd direct vragen oproept over mogelijke gezondheidsrisico's. Ondanks dat de GGD aangegeven heeft dat de gezondheidsrisico's gering zijn, wilde de gemeente niet wachten tot alle omwonenden zelf hun verzekeringsmaatschappijen hadden benaderd om huis en tuin te laten schoonmaken.
De verwachting is dat de totale schoonmaakwerkzaamheden zestien werkdagen zullen duren.
De sloopwerkzaamheden aan de voormalige bouwmarkt zullen naar verwachting volgende week beginnen en drie weken duren.

Ook de gemeentewerf aan de Bulkweg ligt in het verspreidingsgebied. De gemeentewerf zal worden schoongemaakt van woensdag 22 januari tot en met vrijdag 24 januari a.s. Tot die tijd mogen er absoluut geen auto's het terrein op en zijn met de beheerder afspraken gemaakt onder welke voorwaarden mensen het terrein op mogen. De werkzaamheden gaan gewoon door, vanaf andere locaties in de stad.