Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM: dinsdag 21 januari 2003

Minderjarig winkeldiefje

Steenbergen: maandagmiddag werd kort voor 17.00 uur bij een drogist in Steenbergen een 11-jarig meisje betrapt op het stelen van twee setjes sieraden (piercings).

Gezien de leeftijd van dievegge en het feit dat het de eerste keer was dat de jongedame zich aan diefstal schuldig maakte, werd geen proces verbaal opgemaakt, maar werd ze doorverwezen naar het "STOP" project.

Aanrijding materieel

Steenbergen: Dinsdagmorgen vond rond 08.00 uur een kop-/staartbotsing plaats tussen twee personenauto`s die over de Franseweg in Steenbergen richting Brooijmansdreef reden. De automobilist van de voorste auto moest afremmen, waarna een achter hem rijdende 27-jarige man uit Zuid Beijerland zijn auto niet meer op tijd tot stilstand kon brengen.

Vernielingen auto`s

Kruisland: Naar nu pas bij de politie bekend werd, zijn er in de nacht van vrijdag 17 januari op zaterdag 18 januari drie auto`s beschadigd op de Molenstraat in Kruisland.

Het betreft een witte Citroën, waarvan een deuk in het spatbord aan de bestuurderskant werd geschopt, een witte Mitsubishi Colt waarvan de buitenspiegel werd afgebroken en een blauwe Fiat Bravo waarvan ook de buitenspiegel werd vernield.

Omwonenden hebben omstreeks 02.30 uur jongeren voorbij horen komen die nogal veel kabaal maakten. Wellicht bevonden de daders zich in dit groepje.

Winkeldief aangehouden

Bergen op Zoom: Op maandag 20 januari is in een winkel aan de Glacisstraat in Bregen op Zoom een 23-jarige man uit Oudenbosch aangehouden, die maar liefst 22 flessen shampoo probeerde weg te nemen.

Drugscontrole

Bergen op Zoom: Op dinsdag 21 januari 2003 heeft op verzoek van de burgemeester een drugscontrole plaatsgevonden in en in de nabijheid van het stadskantoor. Op de parkeerplaats van het stadskantoor zijn in een personenauto twee mannen uit Bergen op Zoom (resp. 33 en 44-jaar oud) aangehouden, samen met een 38-jarige man uit België. Zij hadden 21 gram hennep en 1 gram cocaïne bij zich. De personen zijn overgebracht naar het bureau en hebben een dagvaarding gekregen.

Verlichtingscontrole schoolgaande jeugd

Hoogerheide: Dinsdagochtend werd op de Antwerpsestraatweg in Hoogerheide een verlichtingscontrole gehouden. In totaal werden 10 scholieren bekeurd voor het niet voeren van verlichting. De politie vindt het teleurstellend en onverantwoord dat enkele van de bekeurde scholieren vorige week al voor hetzelfde feit werden bekeurd.

Inbraak auto

Hoogerheide: In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een personenauto welke geparkeerd stond aan de Oostlaan in Hoogerheide. Door de dader werd, nadat het rubber uit de sponning was gesneden, een zijruit verwijderd. Uit de auto wordt onder andere een autoradio/CD-speler vermist.

Zakkenrollerij

Oudenbosch: Afgelopen zaterdagmiddag werd een bejaarde vrouw uit Oudenbosch vermoedelijk ten gevolge van zakkenrollerij ontdaan van een portemonnee die in haar handtas zat. Zij was aan het winkelen in een supermarkt. Behalve een geldbedrag werden diverse pasjes ontvreemd.

Inbraak woning

Bosschenhoofd: Maandagmorgen ontdekte een bewoner aan de Bosschenhoofdsestraat dat, nadat zij de kinderen naar school had gebracht, onbekenden hadden ingebroken in de woning. Men heeft waarschijnlijk in eerste instantie getracht de achterdeur open te breken. Hierna heeft men het raam aan de achterzijde ingeslagen op zo het openslaande raam te openen. Vervolgens is de woning doorzocht. Het is nog niet bekend wat er allemaal weg is. De politie zal ter plaatse een onderzoek instellen.

Politiehond verricht laatste goede daad in de nacht voor zijn pensioen

Oud-Gastel: In de nacht van maandag op dinsdag ontving de politie omstreeks 3.45 uur de melding dat er geschoten zou worden in het bos nabij de Heinsbergsestraat. Twee politiesurveillances gingen, tesamen met politiehond Breston ter plaatse en troffen ter plaatse sporen van stropers. Hoewel luidkeels te verstaan werd gegeven dat de stropers moesten blijven staan en ze er beter aan deden tevoorschijn te komen, omdat anders de politiehond zou worden ingezet, gaven zij ondanks het geblaf van Breston - aan dit advies geen gehoor. Tot hun spijt waarschijnlijk, want Breston kwam de twee verdachten, die zich hadden verstopt aan de slootkant, vrijwel direct op het spoor en beet een van de verdachten daarbij in de arm. De gearriveerde politiemannen troffen direct naast de verdachten zes, nog warme en met een touw aan elkaar gebonden, fazanten aan en na enig snuffelwerk vond Breston verspreid in de omgeving nog een viertal. Het geweer, alsmede munitie, werden echter niet aangetroffen. De verdachten, een 66-jarige man uit Sint Willebrord en een 57-jarige man uit Sprundel, werden door de politie aangehouden. De verwondingen van de man die door Breston was gebeten, vielen mee en konden later op het politiebureau door een GGD-arts worden behandeld. Door de politie van het team Halderberge is een onderzoek ingesteld. De verdachten zijn na verhoor heengezonden. Door het parket Den Bosch alwaar de afdeling milieudelicten is gevestigd, zal aan verdachten in het kader van lik op stukbeleid een te betalen boete worden toegezonden. Bij niet betalen wordt vooralsnog proces-verbaal opgemaakt.

Hulpdiensten onder de indruk van geboden hulp

Roosendaal: politiemensen van team Bovendonk en medewerkers van de GGD zijn onder de indruk van de hulpverlening die enkele omwonenden vanmorgen boden toen een 73-jarige vrouw uit Roosendaal op het Tolbergcentrum met haar fiets in aanraking kwam met een automobiliste. De vrouw liep hierbij zwaar hoofdletsel op. Medewerkers van de ambulance konden de geboden hulp zeer goed gebruiken. Zo hielpen omstanders met het vasthouden van het infuus en begeleidden zij de hulpverleners toen de vrouw moest worden omgedraaid.

Vaak trekken dergelijke ongelukken veel nieuwsgierige omstanders, die vaak echter eerder een last dan een lust voor de hulpdiensten zijn. Vandaag was een goed voorbeeld van hoe het ook kan.

De 73-jarige vrouw is inmiddels vanwege de aard en de ernst van haar letsel overgebracht naar het Elisabethziekenhuis in Tilburg. Over haar toestand is op dit moment bij de politie niets bekend.

Verkeerscontrole

Rucphen: Dinsdagmiddag werden er verkeerscontroles uitgeoefend op de Sprundelseweg, Gebrandehoefstraat en de Zundertseweg in de gemeente Rucphen. Er werd onder andere gecontroleerd met behulp van de lasergun. De resultaten: 3 bekeuringen voor overschrijding van de snelheid, waarvan de hoogst gemeten snelheid 95 km/u betrof (buiten de bebouwde kom).Verder werden 2 bromfietsers bekeurd voor het niet-volgen van het verplichte fietspad. Een bromfietser werd bekeurd voor het niet dragen van een helm.

Bron: Manon Ostendorf