Nieuwsbericht

dinsdag, 21 januari 2003, 16.20 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Auto tegen gevel
Alkmaar, maandag 20 januari 2003.
Maandagavond omstreeks 18.20 uur botste een personenauto tegen een gevel van een woning aan de Priemstraat. De bestuurder van de auto, een 59-jarige man uit Zwaag, reed over de Priemstraat en heeft vermoedelijk kort voor het ongeval een hartaanval gekregen waardoor de auto onbestuurbaar werd. Via een verkeersbord en de voortuin kwam de auto tot stilstand tegen de gevel van de woning. Het slachtoffer werd door politiemensen uit de auto gehaald en gereanimeerd maar alle hulp bleek te laat. De bestuurder overleed ter plaatse.

Oververhitte droger veroorzaakt brand
Heerhugowaard, maandag 20 januari 2003.
Maandagmiddag werd door een buurtbewoner brand ontdekt in een woning aan de Oetgensstraat. Zij zag rook uit het dakraam komen en waarschuwde de brandweer. Toen deze ter plaatse kwam stond de bovenverdieping/zolder in brand. Deze verdieping werd volledig vernield. Oorzaak is volgens de brandweer een oververhitte wasdroger. De bewoonster op het moment van de ontdekking van de brand niet in de woning aanwezig. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Motorrijder breekt been.
Castricum, maandag 20 januari 2003.
Maandagmiddag omstreeks 17.30 uur vond een aanrijding plaats op de kruising van de Rijksweg met de Uitgeesterweg. De bestuurder van een personenauto, een 44-jarige inwoner van Castricum, reed over de Uitgeesterweg en verleende geen voorrang aan een 36-jarige motorrijder uit Limmen. Een aanrijding was het gevolg waarbij de motorrijder een been brak. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar en daar opgenomen.

Inbraak winkel
Alkmaar, dinsdag 21 januari 2003.
In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een winkel aan de Laat. De inbrekers kwamen in de winkel door het vernielen van dakdeel. Vanuit de winkel werden een onbekende hoeveelheid digitale camera's weggenomen. Op het dak van de winkel werden een aantal goederen aangetroffen die uit de winkel afkomstig bleken te zijn. Vermoedelijk zijn die verloren door de daders. Hoe groot de totale schade is kan op dit moment nog niet worden vastgesteld.

Brandende auto zorgt voor verkeersstagnatie
Stompetoren, dinsdag 21 januari 2003.
Dinsdagmorgen ontdekte een bestuurster van een personenauto uit Schermerhorn dat er rook onder de motorkap van de auto weg kwam. Zij parkeerde de auto langs de Noordervaart en vervolgde lopend haar weg. Kort daarna zag een voorbijganger dat de auto in de brand stond. De gewaarschuwde brandweer heeft het vuur geblust. Door de brand en het bluswerk is de Noordervaart (noordzijde) enige tijd afgesloten geweest voor het verkeer dat werd omgeleid via de Noordervaart (zuidzijde).

Beslagen ramen oorzaak van aanrijding
Alkmaar, dinsdag 21 januari 2003.
Dinsdagmorgen omstreeks 08.40 uur vond een aanrijding plaats op de kruising van de Vondelstraat met het Hooftplein. De bestuurder van een personenauto, een 24-jarige Alkmaarder, reed over het Hooftplein en verleende op de eerder genoemde kruising geen voorrang aan 67-jarige vrouw die op haar fiets over de Vondelstraat reed. Een aanrijding was het gevolg. De bestuurder van de auto verklaarde dat hij de vrouw niet had gezien omdat alle ramen van zijn auto beslagen waren. De fietster brak bij het ongeval een aantal ribben en haar pols. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis en daar opgenomen.

Snelheidscontroles
Alkmaar, dinsdag 21 januari 2003.
Dinsdagmorgen tussen 09.00 en 11.00 uur werden op Berenkoog, Herenweg en Noorderkade snelheidscontroles gehouden waarbij het volgende werd geconstateerd.
Maximumsnelheid ter plaatse: 50 km/u
Aantal passanten: 542 / 277 / onbekend
Aantal overtredingen: 32 / 14 / 15
Hoogst gemeten snelheid: 91 / 75 / 80 km/u

NOORDKOP

Verlichtingscontrole

- Den Helder, dinsdag 21 april 2003.
Op dinsdagmorgen werd tussen 07.00 en 08.00 uur een verlichtingscontrole gehouden op de Waddenzeestraat en de Texelstroomstraat in Den Helder. In totaal controleerden zes politiemedewerkers de fietsers en bromfietsers. Hiervan bleken er 19 zonder goed werkende verlichting te rijden. Zij kregen een bekeuring. Een bromfietser kreeg bovendien nog een bekeuring omdat hij geen helm droeg.

- Wieringerwerf, dinsdag 21 januari 2003.
Op dinsdagmorgen werd een verlichtingscontrole gehouden op de Verbindingsweg te Wieringerwerf. In totaal kregen 23 fietsers een bekeuring omdat zij geen - of geen goed werkende verlichting hadden. Opvallend was dat het hier om scholieren ging, die uit andere dorpen afkomstig waren. Zij hebben dus zonder verlichting over donkere polderwegen gefietst. Levensgevaarlijk!

Inbraak woning
Den Helder, dinsdag 21 januari 2003.
In de nacht van maandag op dinsdag, werd ingebroken in een woning aan de Kruiszwin te Den Helder. De daders kwamen binnen door het slot van een tuindeur te forceren. Uit de woning werd een portemonnee met geld en bankpassen ontvreemd.

Diefstal uit tuinhuisjes
Wieringerwerf, dinsdag 21 januari 2003.
In de nacht van maandag op dinsdag is er ingebroken in een groot aantal tuinhuisjes op het volkstuinencomplex aan de Oom Keesweg te Wieringerwerf. Het was de daders te doen om tuingereedschap. Voor zover bekend werden zevenentwintig schuurtjes open gebroken. Op dinsdagmorgen werd ook een inbraak ontdekt in een schuurtje op een volkstuin aan de Medemblikkerweg te Wieringerwerf. Uit dit schuurtje werd een freesmachine weggenomen. Het betreft een frees van het merk Cub Cadet, type 430. Het apparaat heeft een waarde van 700 euro.

Alcoholcontrole
't Veld, dinsdag 21 januari 2003.
Op dinsdagmorgen omstreeks 03.00 uur werd op de Hartweg in 't Veld een 35-jarige man uit het Veld aangehouden. De man fietste op het fietspad, maar gebruikte hierbij de hele breedte. Ook voerde de man geen verlichting. Bij controle bleek, dat hij 660 ugl alcohol in zijn adem had. Dat is drie maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ugl. D e man kreeg een proces-verbaal.

WESTFRIESLAND

Alcoholcontrole
Obdam, dinsdag 21 januari 2003.
Op dinsdagmorgen omstreeks 00.55 uur werd een 44-jarige man uit Spanbroek gecontroleerd op de Dorpsstraat in Obdam. De automobilist bleek teveel te hebben gedronken. Hij blies 360 ugl. Dat is ruim anderhalf maal het wettelijk maximum van 220 ugl (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De man viel op omdat hij met een snelheid van ruim 80 km per uur door de bebouwde kom reed.

Verlichtingscontrole
Hoorn, dinsdag 21 januari 2003.
Op dinsdagmorgen werd op de Keern in Hoorn een verlichtingscontrole gehouden die speciaal was gericht op scholieren. In totaal kregen elf bestuurders een bekeuring omdat zij geen of onvoldoende verlichting hadden. Op de Berkhouterweg bleken slechts twee scholieren te fietsen zonder verlichting.