Vereniging Nederlandse Gemeenten

VNG werkt samen met Algemene Bestuursdienst (21/01/03)

De Algemene Bestuursdienst (ABD), die werkt onder verantwoordelijkheid van de minister van BZK, gaat samenwerken met de VNG. Op 15 januari is een convenant getekend waarin is geregeld dat de VNG desgewenst gebruik kan maken van de ABD om op die manier de mobiliteit van het hoger kader van de VNG en dat van ministeries te bevorderen. Wat taak en karakter en managementsfuncties betreft zijn de VNG en de ministeries qua profiel vergelijkbaar.

Deze samenwerking past in het streven van de ABD haar externe relaties uit te breiden en te structureren. Vacatures van alle deelnemende partners worden uitgewisseld. In tegenstelling tot de deelnemende ministeries (die verplicht zijn vacatures in hogere functies aan de ABD te melden) krijgt de VNG een onafhankelijke rol omdat men gebruik kàn maken van de vacature-bemiddeling.

De samenwerking betreft bij de VNG de functies van leden van de Directieraad, directeuren en plv. directeuren (in totaal 13 functies van schaal 15/16 en hoger). Het convenant is per 1 januari dit jaar van kracht geworden.

Voor beleidsinformatie: VNG-NET
VNG gelieerde websites