Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

21-01-03

Chauffeur bestelauto overlijdt bij ongeval op A16

ZEVENBERGSCHENHOEK- Een 63 jarige bestuurder van een bestelauto uit Maasdam is vanmorgen rond 10.10 uur om het leven gekomen toen hij op de A16 betrokken raakte bij een kop-staart aanrijding. De man was vrijwel op slag dood. De 21 jarige chauffeur uit Lekkerkerk, die met zijn truck met oplegger achterop de bestelauto reed, is door de politie van het Korps Landelijke Politiediensten voor nader onderzoek en verhoor aangehouden.

Voor de politie staat nog niet vast of de 63 jarige bestuurder van de bestelauto, die bekneld in zijn auto zat, tijdig tot stilstand is gekomen voordat hij werd aangereden of dat de bestuurder eerst zelf op zijn voorganger is gebotst. De cabine van de bestelauto waarin de man zat werd door de klap van de aanrijding deels onder de achterzijde van een zandauto gedrukt, die werd bestuurd door een 41 jarige chauffeur uit Nistelrode. De politie probeert aan de hand van sporen de ware toedracht van de aanrijding vast te stellen.

Kort voor de aanrijding werd op de A16 ter hoogte van Zevenberschenhoek op de rijbaan richting Antwerpen vanwege het verkeersaanbod met beperkte snelheid gereden. Tijdens een van de momenten dat er werd geremd deed zich de aanrijding voor. Bij de aanrijding raakten in totaal drie vrachtauto`s en de bestelauto betrokken. De familie van de overleden chauffeur is door de politie van het noodlottig ongeval op de hoogte gebracht. De rijbaan van de A16 richting Breda/Antwerpen was uren gestremd en kon pas om 13.00 uur weer voor alle verkeer worden vrijgegeven. De politie leidde ter plaatse het verkeer om via de gebruikelijke omleidingsroutes. Het KLPD verzoekt eventuele getuige(n) van het ongeval met haar contact op te nemen: 076-5239600.

Politie houdt verdachten beroving aan

BREDA- De politie heeft gisteren twee inwoners uit Breda aangehouden, die worden verdacht van beroving van een man uit Etten-Leur. De beroving zou hebben plaatsgevonden eind december toen het slachtoffer na een avondje uit met een van de mannen die hij in een bar had ontmoet was meegegaan op weg naar een slaapplaats. Op de Verbeetenstraat zou de onbekende barbezoeker hem samen met een andere man van zijn portemonnee en gsm hebben beroofd. Aan de hand van een signalement kon de politie gisteren een 42 jarige en een 19 jarige Bredanaar aanhouden. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Vrouw van handtas beroofd

BREDA- Een 77 jarige Bredase vrouw is gisteravond in de wijk Princenhage van haar handtas beroofd. De vrouw kwam vannacht rond 00.30 uur van een bridgeavond en liep terug naar haar auto toen ze werd beroofd. Een onbekende blanke man kwam hard achter haar langs gelopen en griste de handtas van de schouder. De dader stapte in een naderende auto en ging er samen met de bestuurder van door. De vrouw heeft de politie een deel van het kenteken van de vluchtauto gegeven. De politie stelt een onderzoek in.

Jongeren aangehouden voor mishandeling leeftijdgenoten

BREDA- De politie heeft gisteravond in de wijk Princenhage drie jongens in de leeftijd van 13 tot15 jaar aangehouden, die enkele leeftijdgenoten zouden hebben mishandeld. Het groepje van drie jongens zou in het gemeenschapshuis aan de Doelen vervelend geweest zijn tegenover een groepje jongeren die in het vereningingsgebouw aan het darten waren. Toen ze later buiten kwamen om naar huis te gaan zou ze door enkelen van het groepje jongeren zijn geschopt en geslagen. Een politiepatrouille die kort na het gebeuren passeerde, en zag dat er kennelijk iets was voorgevallen, hield het drietal aan. Eén van de aangehouden verdachten, een 15 jarige jongen, moest op het politiebureau overgeven, omdat de joint die hij kort ervoor had gerookt hem niet goed was gevallen.

Vrouw verdacht van betrokkenheid bij beroving

BREDA- De politie heeft een 22 jarige Bredase vrouw aangehouden voor haar betrokkenheid bij een beroving van een gsm eind vorig jaar in de Jan Darkenisstraat in Breda. De vrouw zou haar 22 jarige slachtoffer uit Ridderkerk via een chatbox naar deze straat hebben gelokt en vervolgens met behulp van enkele jongens hebben overvallen. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. De daders van de beroving sloegen het portierraam van de auto van het slachtoffer in en beroofden de man van zijn mobiele telefoon.

Inbraak woning

BREDA- Werd door een bewoner van een woning aan het Hoogeind omstreeks

04. 00 uur wakker van een onbekend geluid. Toen deze uit het slaapkamerraam keek zag men dat de voordeur open stond. Bleek dat onbekende(n) middels hengelen via de brievenbus de voordeur hadden geopend. Uit de woning werden o.a. een televisie en videorecorder ontvreemd.

Inbraak school

BREDA- Werd hedenochtend ontdekt dat een ruit verbroken was van de toegangsdeur van een basisschool aan de Draaimolen. De dader(s) zijn er met een PC tussenuit. De school was voorzien van een luid- en optischalarm, doch geen van de omwonenden heeft hierop gereageerd.

Winkeldiefstal

BREDA- Bij een supermarkt op het winkelcentrum Moerwijk is een 38 jarige vrouw uit Breda aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw had voor 53,72,- aan waspoeder en babypoeder weggenomen. Zij is na verhoor met een dagvaarding heengezonden, maar had daarmee geen schone lei meer.

Inbraak bedrijf

BREDA- Aan de Riethil werd bij een bedrijf ingebroken. Een gedeelte van het hekwerk werd opengeknipt. Hierna is een ruit vernield en heeft men uit een kantoor 3 flatscreens weggenomen. De beveiligingskabels van de schermen waren doorgeknipt.

Diefstal kentekenplaten

BREDA- Op de Speelhuislaan zijn van een Opel Zafira, de kentekenplaten: 05-JV-FP gestolen. Op de Terheijdenseweg werd vanaf een Kia een kentekenplaat: 32-DS-ZN weggenomen.

Aanrijding Rijksweg A16

ZEVENBERGSCHENHOEK- In de nacht van maandag op dinsdag 20 op 21 januari vond er omstreeks 01.15 uur op de Rijksweg A16 richting Breda en ter hoogte van de afslag Zevenbergschenhoek een eenzijdig ongeval plaats. Betrokkene reed achter een bestuurder die met zijn auto nogal slingerend reed en daarbij de gehele rijbaan nodig had. Op het moment dat betrokkene deze auto wilde passeren kwam deze plotseling naar links. Om een aanrijding te voorkomen week betrokkene uit en botste tegen een nood geleiderail. Bestuurder van de auto is zonder te stoppen verder gereden.

Diefstal van wieldoppen

KLUNDERT- Op maandagavond 20 januari is vanaf een grijze Volkswagen, die geparkeerd stond aan de Molenvliet te Klundert de vier wieldoppen ontvreemd.

Inbraak personenauto`s

ZEVENBERGEN- In de nacht van maandag op dinsdag is op de Korenbloem te Zevenbergen ingebroken in een groene Volkswagen. Een ruit van een portier werd vernield, waarna het portier werd geopend. Een autoradio werd ontvreemd.

In dezelfde nacht is ingebroken in een zwarte Volkswagen, welke eveneens geparkeerd stond op de Korenbloem te Zevenbergen. Een portier werd geforceerd waarna een autoradio werd ontvreemd.

Hardrijders op de bon in 30 km per uur zones

ETTEN-LEUR- De politie van het team Etten-leur heeft gisteravond 7 bekeuringen uitgeschreven voor te hard rijden op de Concordialaan, Achtersteven. De straten zijn ter plaatse aangewezen als 30 km per uur zones. De gemeten snelheden lagen gemiddeld tussen de 38 km en 51 km per uur. De politie gaat de controles in de toekomst herhalen.

Bron: R.van Kuik