Ingezonden persbericht

Persbericht

Nieuw boek van F&G Publishing:
'Dobberen en denken'

Heerhugowaard, januari 2003. F&G Publishing introduceert 'Dobberen en denken', een boek over veranderen en veranderingsprocessen. In 'Dobberen en denken, alles stroomt bij veranderen' maakt auteur Don Scheers duidelijk dat veranderen in onze genen zit, al vanaf het begin van de wording van onze aarde. Steeds passen we ons aan om uitdagingen aan te gaan en bedreigingen af te weren. Dat is een natuurlijk en vooral een creatief ontwikkelingsproces. Op toegankelijke en intuïtieve wijze beschrijft Scheers metaforen van adaptieve veranderingsprocessen en zijn persoonlijke beschouwingen vanuit een breed perspectief: de natuur, ons lichaam, bewustzijn en intuïtie.

Zo spoort hij de lezer enerzijds aan een actieve rol te spelen in veranderingsprocessen, die in de organisaties van tegenwoordig dikwijls van bovenaf worden gestuurd. Anderzijds houdt Scheers hem voor met regelmaat afstand te houden, na te denken en de tijd te nemen nieuwe inspiratie op te doen. Het boek biedt dan ook voldoende momenten van reflectie en stilte, mede vormgegeven door inspirerende uitspraken van 'oude meesters'. 'Denken en dobberen' komen zo met elkaar in evenwicht; een situatie waarnaar organisaties zo hartstochtelijk streven. Bijvoorbeeld om klanten en medewerkers te kunnen begrijpen en te behouden.
Het laatste hoofdstuk, waarin verschillende professionals vanuit de praktijk en hun specifieke vakgebied visie geven over veranderen, completeert het geheel.

Don Scheers CBE, MMS, RM verricht onderzoek naar interne en externe klantgerichtheid en adviseert organisaties op het gebied van klantgerichte strategie, verandermanagement en creatieve conceptontwikkelingen. Hij is directeur BB&H Consultancy te Naarden en principal consultant CRM bij Cap Gemini Ernst & Young.

'Dobberen en denken' (314 pagina's) is voor â'¬ 39,- te verkrijgen via de boekhandel of F&G Publishing (ISBN: 90-75432-33-X).

Voor redactionele informatie of een recensie-exemplaar F&G Publishing, Wouter van Assendelft, Postbus 1245, 1700 BE Heerhugowaard. Telefoon: 072 576 28 88, fax: 072 576 28 89, e-mail: wouter@fngpubli.com, internet: www.fngpubli.com.
Of: Influx PR, Marald Brons, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Telefoon: 055 366 30 34, fax: 055 360 26 61, e-mail: PRInflux@cs.com, website: www.influx-PR.com.