Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 21-01-2003 2e persbericht van dinsdag 21 januari 2002

Helmond: Vrouw dood gevonden, verdachte aangehouden Dinsdagmorgen rond 11.30 uur is in een woning aan de Tjerk Hiddesstraat in Helmond het stoffelijk overschot van een 57-jarige Helmondse vrouw gevonden. De vrouw is door misdrijf om het leven gekomen.

In Duitsland werd dezelfde dag een 35-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van moord of doodslag op de 57-jarige Helmondse vrouw. De verdachte is een bekende van het slachtoffer. De politie heeft een rechercheteam van 14 mensen geformeerd. Onder leiding van de officier van justitie wordt onderzoek gedaan naar de omstandigheden van deze zaak. De technische recherche heeft in de woning aan de Tjerk Hiddesstraat sporenonderzoek gedaan.

Waalre Drie aanhoudingen bij inbeslagname hennepkwekerij Bij een onderzoek in een drietal woningen aan het Molenzicht heeft de politie dinsdag drie bewoners aangehouden. De drie mannen, 22, 40 en 42 jaar zijn aangehouden in verband met de aangetroffen hennepkwekerij. In totaal werden er in diverse kwekerijen op diverse plaatsen in de woningen ongeveer 650 planten aangetroffen en inbeslaggenomen. In een van de woningen werd bovendien een vuurwapen aangetroffen. De drie verdachten zijn in verzekering gesteld.

Eindhoven Hennepkwekerij in woning aangetroffen Dinsdagmorgen trof de politie in een woning aan de Menno van Coehoornlaan een hennepkwekerij aan. Uit onderzoek bleek dat er illegaal stroom werd afgetapt. In een slaapkamer trof de politie 128 hennepplanten, 8 assimilatielampen en diverse benodigdheden van een kwekerij aan. Zowel de planten alsook het overig aangetroffen materiaal is inbeslaggenomen. De bewoner van het pand, een 22-jarige man uit eindhoven is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

Eindhoven Bromfietser gewond na verkeersongeval Een bromfietser uit Eindhoven raakte dinsdagmorgen gewond bij een verkeersongeval op de Anthony Fokkerweg. De man kwam in aanrijding met een 32-jarige fietser uit Eindhoven. De bromfietser is per ambulance naar het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven gebracht. De fietser bleef ongedeerd. (De leeftijd van de bromfietser is op dit moment niet bekend.)

Eindhoven Drie boetes bij roodlicht controles
Bij een roodlichtcontrole op de kruising Noord Brabantlaan Hurksestraat heeft de politie dinsdagmorgen een automobilist bekeurd. Er is met een onopvallende politieauto gecontroleerd tussen 7.20 uur en 8.30 uur. Ondanks het vrij grote verkeersaanbod werd er maar een overtreding geconstateerd. Het overgrote merendeel van de weggebruikers hield zich goed aan de verkeersregels.

Bij een controle op de Karel de Grotelaan zijn dinsdagmorgen tussen 8.50 uur en 9.45 uur twee automobilisten bekeurd.

Mierlo Dierenmishandeling
Een Mierlonaar heeft dinsdagmiddag bij de politie gemeld dat de manen en de voorbles van zijn pony zijn afgesneden. De pony loopt in een weiland aan de Oudvensestraat. Volgens de man zijn de mishandelingen gepleegd in de nacht van zondag op maandag. De eigenaar van de pony zal binnekort aangifte doen van deze mishandeling.

Middelbeers Autogordelcontrole
Bij een verkeerscontrole op de Hoogdijk heeft de politie dinsdagmorgen 15 automobilisten bekeurd omdat ze geen gordel droegen.

Mierlo Snelheidscontrole
Bij een snelheidscontrole op de Santheuvel West heeft de politie disndagmorgen 13 hardrijders bekeurd. Zij overtraden de snelheidslimiet van 50 km per uur. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 75 km per uur.

Someren Diefstal kanaries
Uit een voilere bij een woning aan de Wevelsdaal zijn in de nacht van maandag op dinsdag ongeveer 20 gele kanaries ontvreemd. De eigenaren ontdekten dinsdagmorgen dat het deurtje van de kooi openstond en dat de twintig vogeltjes verdwenen waren. De vogels hebben een waarde van 10 euro per stuk. Het deurtje van de voiliere is gesloten middels een sluiting. De eigenaren gaan ervan uit dat de vogels gestolen zijn.