Gemeente Zwolle

Print pagina

College op bezoek in Diezerpoort


Datum uitgave: 20-01-2003

Onderwerp: woonomgeving

Dinsdagmiddag 21 januari aanstaande brengt het college van burgemeester en wethouders een werkbezoek aan de Diezerpoort. Het college van B&W wil middels het bezoek in contact komen met de burgers en ondernemers in de stad en zich laten informeren over projecten en ontwikkelingen.

De middag begint om 13.00 uur met een bezoek aan het gemeentelijk onderkomen en de begraafplaats aan de Hogenkampsweg. Het college krijgt een rondleiding in het onderkomen en over de begraafplaats aldaar.

Om 13.30 uur stappen burgemeester en wethouders op de fiets om een tocht te maken langs vier verschillende Onze Buurt Aan Zet-projecten in de Diezerpoort. Onze Buurt Aan Zet (OBAZ) is een initiatief van het Rijk om de leefbaarheid en veiligheid in wijken te vergroten. In Zwolle zijn voor dit project de Kamperpoort en de Diezerpoort geselecteerd. Het college brengt een bezoek aan de onderstaande OBAZ-projecten:


* Borneostraat, samen met de bewoners is deze straat aangepakt om het veiliger en leefbaarder te maken. Een aantal bewoners is dinsdag aanwezig om hun verhaal te doen.

* Doe-het-zelf-garage, Zwolse woningcorporaties, TRAVERS en de gemeente zijn bezig om hier een sleutelwerkplaats op te zetten. Het college gaat tijdens haar bezoek de lege garage bekijken en krijgt een toelichting over de totstandkoming en voortgang van het project.

* Speelplek Jupiterstraat, samen met buurtbewoners en ?kinderen is in deze straat een speelplek gekomen.

* Speelplek Warmoestraat, binnenkort start de gemeente een overleg met buurtbewoners en ?kinderen over een toekomstige speelplek.

Na hun fietstocht door de Diezerpoort reist het gezelschap om 14.15 uur af naar Café Stroomberg voor een kennismaking met de ondernemers in de Diezerpoort. Eind vorig jaar heeft ondernemersvereniging 'De Diezerpoort' een enquête over veiligheid en leefbaarheid gehouden onder haar leden. Morgenmiddag overhandigt de heer Maassen, voorzitter van de ondernemersvereniging, de uitkomsten van de enquête aan de burgemeester en wethouders.

Bron: Communicatie
Datum van 20-01-2003 tot 22-01-2003