* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland. * District Noordwest Veluwe

P E R S B E R I C H T E N

POLITIEDISTRICT NOORDWEST VELUWE Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

(1)
21 januari 2003

Ermelo Rijden onder invloed
Op 21 januari om 00:14 is een 26 jarige man uit Harderwijk aangehouden op de Stationsstraat in Ermelo voor alcoholcontrole. De man blies 0.9 promille en is meegenomen naar het bureau. Daar kreeg de man een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur.

Oldebroek Diefstal van halsband parkieten
Op 20 januari deed een 62 jarige man uit Hattemerbroek aangifte van diefstal. Twee gele halsband parkieten zijn uit zijn woning aan de Zuiderzeestraatweg weggenomen. Deze parkieten zijn ¤ 70 per stukwaard en zijn ongeveer 35 cm lang.

Epe/Vaassen - viertal botsingen op A50
Maandagochtend ontstonden op de A50 richting Apeldoorn in korte tijd een viertal aanrijdingen. De reeks incidenten begonnen met een aanrijding tussen 5 personenauto's onder Vaassen bij hm paal 215. Een 46 jarige man uit Haren ontdekte te laat dat de voor hem rijdende auto's afremden en tot stilstand kwamen vanwege enige filevorming. Door de klap van de botsing schoten de voor hem stilstaande auto's tegen elkaar. Twee bestuurders een 36 jarige man uit Zalk en een 33 jarige man uit Epe klaagden over een pijnlijke rug. De bestuurder uit Haren ontkende tegen zijn voorligger te zijn gebotst waarna de technische verkeersdienst er aan te pas moest komen om aan te tonen dat de schade aan zijn auto perfect paste in de trekhaak van zijn voorligger. Na hiermee geconfronteerd te zijn erkende hij debet te zijn geweest aan de aanrijding. Tengevolge van dit ongeval ontstond er filevorming waarbij elders in de file nog eens drie kop staart botsingen waarbij in totaal 7 auto's betrokken waren met uitsluitend materiële schade

Wezep - Oplichter met "goederen voor de buren" in Wezep actief Een nog onbekende jonge oplichter heeft dinsdagmiddag in Wezep toegeslagen. De man die eerder in Epe, Ermelo, Harderwijk, Twello en Voorst actief was, belde bij woningen aan met het verhaal dat bij de buren een koelkast was afgeleverd en dat de buren niet thuis waren of even onvoldoende geld in huis hadden. Wellicht wilden de buren even geld "voorschieten". Het verhaal bleek verzonnen. Bij de politie zijn tot dusverre uit Wezep zes meldingen binnengekomen van de Cotoneasterstraat, de Kerkweg, de Seringstraat en de Heikamp. In drie gevallen werd hem geld meegegeven variërend van 450 tot 200 euro. De politie waarschuwt nogmaals niet op dit soort vage verhalen over afleveringen of reparaties van koelkasten, tv, meubels etc in te gaan. De politie verzoekt bij die gelegenheden onmiddellijk de politie te bellen zodat de oplichter kan worden ingerekend. De man is ongeveer 20 jaar oud, heeft een smal bleek gezicht, spreekt accentloos Nederlands en is een nette verschijning in een donkerkleurig jack.

Nadere informatie:
Politievoorlichter Bert Top
038-37 5 10 50
bgg via 0900-8844