Politie Gelderland-Midden

Regionaal
Politie lost 25 bedrijfsinbraken op
Publicatiedatum: 21-01-2003
Door de politie zijn 25 bedrijfsinbraken opgelost. Een team, bestaande uit medewerkers van het Hit&Runteam van de politie Gelderland-Midden in samenwerking met de politie Noord- en Oost-Gelderland, sloot haar onderzoek onlangs af.

De inbraken werden gepleegd in de periode van mei tot december 2002 en leidde tot een schade van tienduizenden euro's. Van de gestolen goederen, met name computerapparatuur, is niets teruggevonden. In verband met deze zaak werd op 16 december een dertigjarige Arnhemmer aangehouden. Ook zijn 26-jarige vriendin (ook afkomstig uit Arnhem) werd aangehouden; zij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest. De man zit altijd nog in hechtenis, terwijl zijn vriendin na verhoor werd heengezonden. Beiden legden bekennende verklaringen af en verklaarde de inbraken te hebben gepleegd met als doel verdovende middelen aan te schaffen.

Het onderzoek richtte zich op acht inbraken in Doetinchem. De andere zeventien inbraken vonden plaats in de regio Gelderland-Midden: o Wageningen (8x)
o Duiven (4x)
o Arnhem (2x)
o Bennekom (1x)
o Velp (1x)
o Didam (1x)

Het onderzoeksteam (bestaande uit rechercheurs uit Noord- en Oost-Gelderland en medewerkers van het regionale `Hit&Runteam' van de politie Gelderland-Midden) bestond uit vijf medewerkers.

Voor nadere informatie:
Politie Gelderland-Midden
Bureau Communicatie - Ronald van der Leeden
Telefoon: 026-3524721
Arnhem Veluwezoom
Politie onderzoekt vermissing van trimmer uit Drempt Publicatiedatum: 21-01-2003
De politie in Gelderland-Midden is een onderzoek gestart naar de vermissing van een 44-jarige inwoner van Drempt. De man is gisteren aan het eind van de middag gaan trimmen in het bosgebied ten noorden van het dorp Rheden.
Toen hij niet op de afgesproken tijd thuis was, werd zijn vrouw ongerust en waarschuwde zij de politie. Omdat de man vanwege zijn trimactiviteiten goed bekend is in het bosgebied en hij altijd stipt zijn afspraken nakomt, is het opmerkelijk dat hij niet op de afgesproken tijd thuis kwam. Daarom is gisterenavond direct door de politie in het bosgebied van de Posbank een eerste onderzoek ingesteld. Dat onderzoek had geen resultaat.
Vanmorgen is, in opdracht van de officier van justitie, een Recherche-bijstandsteam opgestart. Dit uit ongeveer 20 personen bestaand team opereert vanuit het een politiebureau in Arnhem. J. Rouwen, Communicatie
Tel. (026) 3524841 / (06) 22203766
Arnhem, even boodschappen doen: spullen weg.
Publicatiedatum: 21-01-2003
Toen gisteren, aan het eind van de middag, de bewoners van een huis aan de Pinksterbloemstraat in Arnhem even boodschappen gingen doen, lieten zij de deur van hun woning op een kier staan. Dat was gezien door een 28-jarige Arnhemmer. Hij maakte van de gelegenheid gebruik door de woning in te gaan en daar onder andere een kluisje mee te nemen. Vervolgens bracht hij de kluis naar een auto, die overigens ook gestolen bleek te zijn en ging er vandoor. Het hele voorval was door getuigen gezien die de politie belden. De man kon later in een woning in Arnhem Zuid worden aangehouden.
Arnhem, veel fout parkeren bij Rijnstateziekenhuis Publicatiedatum: 21-01-2003
In de omgeving van het Rijnstateziekenhuis in Arnhem gaan iedere dag tussen de 40 en 100 foutparkeerder op de bon. Met name op de Cattepoelseweg, de Wagnerlaan en de Kluizeweg staan iedere dag tientallen auto's verkeerd geparkeerd. Borden worden genegeerd, maar er wordt ook uitgebreid geparkeerd op groenstroken. De controles zullen de aankomende tijd in verscherpte mate doorgaan. Duiven, controle fietsverlichting
Publicatiedatum: 21-01-2003
Op de Rijksweg in Duiven werd op maandagavond tussen 18.30 en 22.30 uur een verlichtingscontrole gehouden. Negentien fietsers kregen een bekeuring voor het niet voeren van voor- en/of achterlicht. Zevenaar, inbraak in winkel
Publicatiedatum: 21-01-2003
Uit een winkel aan het Muldershof zijn dinsdagmorgen (tegen 03.30 uur) sigaretten en telefoonkaarten gestolen. Onbekenden hebben een ruit geforceerd om in de winkel te komen.
Zevenaar, twee fietssters gewond
Publicatiedatum: 21-01-2003
Twee meisjes uit Didam zijn maandagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de Spaansmaat.
Een onbekende automobilist wilde de twee, die naast elkaar reden, inhalen. Uit de tegenovergestelde richting kwam een vrachtwagen aangereden, hiervoor moest de automobilist uitwijken. Bij deze manoeuvre raakte hij één van de meisjes (15 jaar oud). Deze kwam ten val en nam haar vriendin (leeftijd onbekend) in haar val mee. De 15-jarige hield aan de val schaafwonden aan het gezicht, een gebroken voortand en een dikke lip over. Haar fiets is beschadigd. Haar vriendin raakte door de val bewusteloos. Het is nog onduidelijk welke verwondingen zij heeft.
De automobilist is na de aanrijding doorgereden. Zevenaar, verkeerscontrole
Publicatiedatum: 21-01-2003
Op de Mozartlaan is maandag van 10.45 tot 11.30 uur een verkeerscontrole gehouden. Er werden in totaal zes processen-verbaal uitgeschreven; één voor een vervallen APK, twee voor het niet dragen van de autogordel, één voor rijden zonder rijbewijzen en twee voor parkeren in een zone waar dit verboden is.
Wageningen, aanhouding
Publicatiedatum: 21-01-2003
De politie heeft gisteren een 53-jarige man in zijn woonplaats Wageningen aangehouden. De man wordt ervan verdacht op 9 januari jl. op de Van Uvenweg tijdens een woordenwisseling zijn 20-jarige buurman te hebben geslagen. De verdachte bekende de mishandeling en kreeg een dagvaarding uitgereikt.
Ede, twee hennepkwekerijen ontmanteld
Publicatiedatum: 21-01-2003

Zowel op de Ernst Casimirlaan als op de Agnietendaal in Ede heeft de politie op maandag een hennepkwekerij ontmanteld. Op de Ernst Casimirlaan bleek de 30-jarige verdachte de kwekerij al grotendeels opgeruimd te hebben. Hij bekende een kwekerij te hebben gehad en deed vrijwillig afstand van de spullen (lampen en bakken) die er nog in het pand aanwezig waren. Op de Agnietendaal werd in een woning een in gebruik zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De 27-jarige verdachte uit Huissen die de zolderetage huurde, werd even later aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij bekende de ongeveer 300 hennepplanten te hebben gekweekt om ze later te kunnen verkopen. Ede, drank en wapens
Publicatiedatum: 21-01-2003
Een 24-jarige Velpenaar is dinsdagmorgen (rond 04.00 uur) aangehouden voor rijden onder invloed. Op de Raadhuisstraat werd de man een blaastest afgenomen. Hij blies een A (0,98 promille). Tevens zagen agenten dat de man een zwaard en een luchtdrukpistool in de auto had liggen. De Velpenaar heeft afstand gedaan van de wapens. Wageningen, vernielingen auto's
Publicatiedatum: 21-01-2003
De politie in Wageningen ontving de afgelopen twee dagen (19 en 20 januari) een groot aantal meldingen van vernielde auto's. Zo werden op de Bornsesteeg drie auto's opengebroken. De dader(s) forceerden het slot maar namen verder niets weg. Een tweetal auto's die op het Irenebrigadeplein geparkeerd stonden, werden behoorlijk beschadigd. Van één auto werden meerdere ruiten ingeslagen, werd de verlichting vernield en de auto bekrast. Ook de andere auto liep kras- en glasschade op. Daarnaast troffen ook op de Harnjesweg, Veluviaweg, Rooseveltweg en het Olympiaplein een viertal eigenaren hun auto met ingeslagen ruiten en/of geforceerde sloten aan. Op wat zoetwaren en parkeergeld na werd er niets weggenomen.
Nijkerk, aanrijding met gewonden
Publicatiedatum: 21-01-2003
Op de Rijksweg A28 in Nijkerk vond maandagmiddag een ongeval plaats waarbij de bestuurder en een inzittende van een personenauto gewond raakten. Het ongeval ontstond toen de bestuurder van een bestelbusje vanaf de invoegstrook direct naar de linkerrijstrook wilde gaan. De 27-jarige automobilist uit Nieuw Amsterdam zag daarbij de auto van een 32-jarige vrouw uit Zeewolde over het hoofd en zwenkte pas op het allerlaatste moment weer naar rechts. De vrouw die de bestelwagen plotseling op zich af zag komen, week uit naar links maar raakte daarbij in een slip. De auto botste vervolgens tegen de rechtervangrail, draaide een aantal malen om zijn as en raakte de vangrail daarbij nog een aantal keer. De automobiliste en drie inzittenden (28-jarige man uit Zeewolde en een 67-jarige vrouw en 74-jarige man uit Alkmaar) werden per ambulance overgebracht naar ziekenhuis De Lichtenberg in Amersfoort. Twee van hen liepen letsel op (aard letsel onbekend). De auto raakte zwaar beschadigd. Op de Rijksweg A28, rijbaan richting Zwolle, ontstond een file als gevolg van het ongeval.