Politie Amsterdam-Amstelland

Kop-staartaanrijding
21-1-2003. Gistermiddag rond half drie heeft een ongeval plaatsgevonden op de Burgemeester Kasteleinweg in Aalsmeer. Een 28-jarige man raakte gewond toen hij stopte voor een oranje verkeerslicht. Een 68-jarige achterop komende automobiliste kon niet meer remmen. De man is met nekletsel naar het ziekenhuis overgebracht.


---

Internetoplichting
21-1-2003. De laatste tijd worden mensen regelmatig slachtoffer van allerlei vormen van oplichting. Een nieuw fenomeen is de lok e-mail. Hierbij wordt door een buitenstaander een groot geldbedrag beschikbaar gesteld aan een goed doel. Uiteindelijk raakt de benaderde internetter zijn eigen geld kwijt in plaats van dat er geld gestort wordt.

Gisteren heeft een Engelsman aangifte gedaan van deze bijzonder vorm van oplichting. De man kreeg eind vorig jaar een mailtje dat iemand meer dan zes miljoen dollar wilde schenken aan een goed doel. De Brit moest naar Nederland komen omdat het geld in speciale boxen naar een beveiligingsbedrijf in Amsterdam zou worden gestuurd. Eenmaal in Nederland ging hij samen met de latere oplichter naar dit bedrijf. De Engelsman moest alleen even een kleine tienduizend euro betalen voor administratie- en opslagkosten. Met het grote bedrag in het vooruitzicht betaalde de man. Vervolgens kreeg hij een verhaal op de mouw gespeld dat hij ook een kleine 40.000 euro moest betalen voor een Drug-, Belasting- en Antiterroristencertificaat. Hiervan heeft hij later nog tienduizend euro overgemaakt. Toen er verder geen actie kwam begreep de Brit dat hij was opgelicht en deed hij aangifte.

Waarschuwing
De recherche waarschuwt iedereen om niet in te gaan op allerlei lucratieve aanbiedingen die eigenlijk te mooi zijn om waar te zijn, of dat nu per post, fax of e-mail gebeurt. Mensen worden gelokt met grote bedragen en uiteindelijk worden ze opgelicht voor duizenden euros.
---

Gezocht: VBO/VMBO'ers
20-1-2003. Heb je een VBO B-diploma/VMBO-niveau 2 of minimaal MAVO 3 met drie jaar werkervaring en wil je graag aan de slag bij de politie? Klik dan snel door naar de functie van operationeel assistent.


---

Schade door gerinkel
21-1-2003. Een 37-jarige man sloeg vannacht met zijn auto over de kop toen hij probeerde zijn telefoon te pakken. Hierdoor verloor hij de macht over het stuur. Via een vuilnisbak en een abri kwam de auto tot stilstand. De man had nagenoeg geen letsel en kon zelf uit zijn auto kruipen.


---

Administratief talent gezocht
21-1-2003. Ben je een administratief talent? Dan hebben we de baan voor jou. Klik snel door naar onze vacatures.


---

Verkeer
21-1-2003. Gistermiddag tussen elf uur en halftwee vond een verkeerscontrole plaats op de Jan van Galenstraat. Hierbij werden twee automobilisten aangehouden in verband met alcoholgebruik. Daarnaast werden onder andere bekeuringen uitgeschreven voor het rijden zonder rijbewijs, het rijden door rood licht en het niet op de juiste wijze vervoeren van een baby.


---

Volontairs gezocht
Wilt u een bijdrage leveren aan de leefbaarheid en veiligheid in Amsterdam en omgeving? Het regiokorps Amsterdam-Amstelland zoekt volontairs!.


---

Doden bij overval hotel
7-1-2003. Maandag 6 januari heeft Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de geweldadige overval maandag 30 december op een hotel aan de Leidsekade waarbij twee slachtoffers vielen.

Lees hier meer.

---

Nieuwjaarstoespraak J. Kuiper
Allereerst wens ik u allen een heel voorspoedig 2003 toe.

Laat ik beginnen met goed nieuws, de criminaliteit in de regio Amsterdam-Amstelland is in 2002 opnieuw gedaald en ook ditmaal met een aanzienlijk percentage. Hoewel wij u de specifieke cijfers apart zullen aanreiken, kan ik u zeggen dat de daling rond de 7% bedraagt.

Het aantal arrestanten ligt weer hoger dan in 2001, bijna 51.000 (U weet nog wel, een Arena vol). Maar dat aantal had beduidend hoger kunnen liggen als er niet zo'n groot cellenprobleem was geweest. Ik heb eerder gezegd dat het gebrek aan celcapaciteit en het plaatsen van in bewaring gestelden en vreemdelingen in politiecellen ons opsporingsvermogen, onze productiviteit en onze effectiviteit aantasten. Naar aanleiding van het signaal dat burgemeester Cohen over dat probleem aan het kabinet heeft afgegeven, zal de minister van Justitie binnenkort met de driehoek komen praten over oplossingen.

Lees meer
Bekijk de cijfers...

---