Korps: Groningen, plaats: Diverse 21-01-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dinsdag 21 januari 2003

Dagelijkse berichten

Groningen: dronken man in cafetaria
De politie werd maandagavond geroepen naar een cafetaria in de Peperstraat waar een 59-jarige Stadjer weigerde de zaak te verlaten. De man bleek onder invloed en is aangehouden voor lokaal vredebreuk. Hij is eerst ter ontnuchtering ingesloten en krijgt een proces-verbaal.

Groningen: vrachtautokraker aangehouden
Een 34-jarige man werd maandagavond op de Osloweg aangehouden voor inbraak in een vrachtauto. Bij een vrachtwagen van een bedrijf aan de Osloweg was een ruit ingeslagen en getuigen konden een signalement van de dader opgeven aan de politie. In de buurt konden de agenten de verdachte aanhouden. Hij is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. >

Groningen: aanhouding in parkeergarage
Een beveiligingsmedewerker betrapte maandagavond een 26-jarige man uit Groningen op het moment dat hij in een parkeergarage aan de Ruiterstraat een autoradio achter een pilaar legde. De beveiliger hield de Stadjer aan de praat tot dat de politie arriveerde. Onderzoek leerde dat de autoradio afkomstig was uit een open gebroken personenauto die geparkeerd stond in de garage. De verdachte was in het bezit van inbrekersgereedschap en werd ingesloten voor nader verhoor.

Groningen: snelle bromfietser rijdt met slok op Op de Korreweg werd maandagnacht een 21-jarige brommerrijder uit Groningen staande gehouden omdat hij met hoge snelheid en zonder licht reed. De brommer is aan het bureau geplaatst voor technisch onderzoek. Op het ademanalyseapparaat blies de Stadjer een promillage van 1.3. Daar kreeg hij een proces-verbaal voor.

Groningen: winkeldief na achtervolging in de kladden gegrepen Na een achtervolging door een agent die reed op een gevorderde fiets van een voorbijganger kon een 23-jarige winkeldief in een steegje van de Peperstraat in de kladden worden gegrepen. De agent zag in de Herestraat de winkeldief hard hollend en achtervolgt door enige beveiligingsmedewerkers door de straat snellen. Gezien de voorsprong werd een fiets geleend en kon de winkeldief, die parfumerieartikelen bij een warenhuis had gestolen, aangehouden worden. Na verhoor is de verdachte met een proces-verbaal op vrije voeten gesteld.

Groningen: verkeerscontrole
Bij een snelheidscontrole op de Ulgersmaweg werden maandagmiddag vijf bekeuringen uitgedeeld. De snelheden van de overtreders lagen tussen de 67 en 79 km per uur. Op de Diamantlaan werd de snelheid van 988 voertuigen gemeten. Het aantal overschrijdingen van de limiet van 50 km per uur lag op 14. Hoogste snelheid was 67 km per uur. Tenslotte werd op de Bornholmstraat 22 overtredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 78 km per uur daar waar een maximum geldt van 50 km per uur. In de Oosterstraat werden 9 fietsers en 3 automobilisten bekeurd omdat ze in verboden richting reden. Vanaf de omgeving van de Grote Markt werden maandagochtend 16 brommer naar het bureau begeleid voor een controle. De helft van de brommers bleek een te hoog vermogen te bezitten. Verder werden er twee bonnen uitgedeeld voor het niet dragen van de helm en 1 voor een lekke uitlaat.

Groningen: aanrijding; getuigen gezocht
Op het Heerdenpad kwamen dinsdagochtend rond 08.30 uur een 37-jarige bromfietsster en een 12-jarige fietser, beide uit de stad, met elkaar in botsing. Ze reden in tegengestelde richting en vielen na de aanrijding op het wegdek. Beide bestuurders werden door ambulancepersoneel onderzocht en bleken kneuzingen te hebben. Gezien de tegenstrijdige verklaringen is de politie op zoek naar getuigen van het ongeval. Zij worden verzocht te bellen met basiseenheid Oost via 0900 8844 (lokaal tarief).

Hoogezand: brokkenpiloot verlaat plaats ongeval De auto van een inwoner van Hoogezand is maandagavond op de Van Limburg Stirumlaan total loss geraakt, nadat hij door onbekende oorzaak tegen een lantaarnpaal was gebotst Kennelijk kwam de chauffeur er zonder noemsnwaardige verwondingen vanaf, want hij maakte zich direct na het ongeval uit de voeten. De politie heeft een onderzoek ingesteld, maar heeft nog niet met de verantwoordelijke bestuurder gesproken .Hij zal nog nader worden verhoord.

Meeden: hennepkwekerij in schuurtje
In een schuurtje achter een woning aan de Boven Veensloot in Meeden heeft de politie maandagmiddag een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal werden 482 planten en ruim 4000 stekjes gekweekt. De planten, stekjes en de apparatuur is meegenomen en vernietigd. Tevens bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt. De bewoners, een 53-jarige man en een 36-jarige vrouw zullen nog nader door de politie worden gehoord. De stroomleverancier heeft inmiddels aangifte gedaan van het illegaal aftappen van de energie.

Marum: inbraak winkel
Uit een winkel in het winkelcentrum in Marum is zondagnacht een voorraad sigaretten gestolen. Men is binnengekomen door het raam van de toegangsdeur te vernielen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Wagenborgen: autokraken
In een aantal autos is zondagnacht ingebroken De autos waar het om ging stonden geparkeerd op de Verbindingsweg, de Kerkstraat en de Klokkenborg. Men is binnenkomen door een deur open te breken, waarna de audioapparatuur eruit werd gehaald. De politie heeft drie aangiftes opgenomen.

snelheidscontroles
Er zijn maandag weer verschillende snelheidscontroles gehouden. De resultaten zijn als volgt:
|Plaats: Winschoten, straat: Blijhamsterweg , aantal gecontroleerde voertuigen: 422, maximumsnelheid: 50, aantal overtredingen: 63, hoogst genoteerde snelheid: 80.
Plaats: Alteveer , straat: Beumeesweg, aantal gecontroleerde voertuigen: 74, maximumsnelheid: 50, aantal overtredingen: 25, hoogst genoteerde snelheid: 76.
Plaats: Oude Pekela, straat: Provincialeweg N387 , aantal gecontroleerde voertuigen: 638, maximumsnelheid: 80, aantal overtredingen: 6, hoogst genoteerde snelheid: 91. Plaats: Stadskanaal, straat: H.H. Kniggestraat, aantal gecontroleerde voertuigen: 437, maximumsnelheid: 50, aantal overtredingen: 99, hoogst genoteerde snelheid: 86.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 884 (lokaal tarief)