PLANET MEDIA GROUP

Planet Internet biedt firewall in abonnementsvorm

Planet Internet biedt als eerste provider firewall in abonnementsvorm
Veilig surfen met PC Firewall en E-mail VirusScanner van Planet Internet

Amersfoort, 21 januari 2003 Vanaf vandaag biedt Planet Internet als eerste provider in Nederland een abonnement aan op een firewall. De dienst, PC Firewall, beschermt computers tegen ongevraagd en ongemerkt bezoek van inbrekers, waarbij persoonlijke informatie wordt bekeken of ongewenste software wordt geïnstalleerd. Na de succesvolle introductie van de E-mail VirusScanner, biedt Planet Internet haar abonnees deze aanvullende dienst voor veilig en betrouwbaar internetgebruik.

Uit onderzoek onder abonnees van Planet Internet is een grote belangstelling voor deze dienst gebleken. De PC Firewall controleert continu of buitenstaanders toegang op de pc proberen te krijgen. Van elke poging krijgt de klant een melding. De firewall is eenvoudig te installeren en zeer gebruiksvriendelijk. Klanten kunnen de dienst, die Euro 1,95 per maand kost, maandelijks aan of uit zetten.

Om haar abonnees te informeren over en bewust te maken van veiligheid op internet, introduceert Planet Internet op haar site de Security Zone (www.planet.nl/securityzone). Naast specifieke informatie en actuele berichtgeving rondom veiligheid (bv virusuitbraak) kunnen klanten hier met de PC Veiligheidscheck gratis controleren hoe veilig hun internetverbinding is. Daarbij wordt ook advies gegeven hoe de veiligheid verbeterd kan worden.
Security Zone omvat tevens de diensten PC Firewall en E-mail VirusScanner. De E-mail VirusScanner zorgt ervoor dat binnenkomende e-mailberichten, voor binnenkomst in de mailbox, worden gecontroleerd op virussen. Eventueel aangetroffen virussen worden automatisch verwijderd.

Over Planet Internet
Planet Internet is een van de grootste internetaanbieders in Nederland. Planet Internet is onderdeel van de Planet Media Group (www.planetmediagroup.nl), waar ook internetaanbieder Het Net onder valt.