SNT GROUP N.V.

SNT en bonden sluiten baanbrekend akkoord

- Integratie en harmonisatie van 5 arbeidsvoorwaardenpakketten (waarvan 3 CAO's )

- Totaal vernieuwd primair en secundair arbeidsvoorwaardenpakket:

- Nieuwe functiewaardering met bijbehorende salarislijn

- Pensioenregeling op basis van beschikbare premie regeling (BPR)

Zoetermeer, 21 januari 2003. SNT Group N.V. maakt bekend een principe akkoord te hebben gesloten met de vakbonden Abvakabo, FNV, Bond van Telecom Personeel, CNV Publieke Zaak en vhp KPN&TPG (tijdens de onderhandelingen ondersteund door de OR van oud SNT), aangaande een nieuwe CAO voor alle 6500 SNT medewerkers in Nederland. Gezien de enorme verschillen in arbeidsvoorwaarden tussen voormalig KPN medewerkers en oud SNT medewerkers, is het sluiten van een uniforme CAO door specialisten als 'vrijwel onmogelijk' of als 'meerjarenplan' ingeschat. Dankzij goede samenwerking tussen het onderhandelingsteam van SNT en de vakbonden en de wederzijdse wil om tot een uniform en vernieuwend akkoord te komen, is na een intensieve onderhandelingsperiode van een klein jaar toch een resultaat bereikt waarmee alle betrokken partijen tevreden zijn. De belangrijkste doelstelling van SNT, te weten een marktconform pakket uniforme arbeidsvoorwaarden, is hiermee bereikt. De CAO gaat in per 1 januari 2003 en loopt tot april 2004.

Meest opmerkelijke resultaat uit het principe akkoord is uniformering van alle primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Er is ondermeer een nieuw functie waarderingssysteem met een bijbehorende nieuwe salarislijn vastgesteld. Voor oud KPN medewerkers zijn passende overgangsregimes afgesproken. Daarnaast is een loonsverhoging per januari 2002 van 2,5 % met een looptijd van 15 maanden afgesproken. Een ander belangrijk resultaat is de pensioenregeling op basis van de beschikbare premie regeling (BPR). Oud KPN medewerkers hadden pensioenafspraken op basis van een middelloonregeling. Deze regeling wordt nu losgelaten. Na een overgangssituatie komen alle SNT medewerkers in Nederland onder dezelfde pensioenregeling.

Volgens Menzo de Muinck Keizer, directeur HR van SNT Group was dit traject 'een voor alle partijen zeer intensieve en leerzame ervaring. Met dit unieke akkoord onderstreept SNT opnieuw haar rol van rulemaker in de branche'.

De CAO kenmerkt zich in het algemeen door flexibiliteit, hetgeen ondermeer blijkt uit een à la cart systeem van arbeidsvoorwaarden en inzet op basis van beschikbaarheid van medewerkers. SNT en de vakbonden hebben met dit principeakkoord de basis gelegd voor een moderne arbeidsvoorwaardenbeleid. Profiel SNT participeert in de ontwikkeling van CRM-concepten voor opdrachtgevers. In haar customer contact centers geeft SNT uitvoering aan deze concepten door opdrachtgevers via telefoon, e-mail, chat, co-browsing en SMS bereikbaar te maken voor hun klanten. Uit deze klantcontacten wordt met behulp van datamining technieken managementinformatie gedestilleerd die opdrachtgevers kunnen aanwenden om hun marketingstrategie verder in te vullen en duurzame relaties met klanten op te bouwen. Met ruim 12.000 medewerkers verleent SNT vanuit 45 vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Finland en Frankrijk jaarlijks goede service aan miljoenen consumenten.

Einde bericht

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anne de Graaf, tijdens kantooruren op telefoon 00 31 79 368 69 00 of fax 00 31 79 368 51 94. Buiten kantooruren op 00 31 6 22 39 55 89. E-mail adegraaf@snt.com. Onze adresgegevens zijn: Koraalrood 70, 2718 SC Zoetermeer, Postbus 182, 2700 AD Zoetermeer.

SNT Groep NV

21 jan 03 16:38