------ Persbericht -------

Politie Noord- en Oost-Gelderland District Achterhoek Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

Persberichten van 21 januari 2003

Lichtenvoorde Verkeersongeval met letsel
Een 19-jarige bromfietser uit Harreveld is op 20 januari omstreeks 21.15 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising van de Patronaatstraat en de van Heijdenstraat. Een 28-jarige inwoner van Lichtenvoorde reed met zijn personenauto over de Patronaatstraat en wilde links afslaan om de Van de Heijdenstraat in te rijden. Hij zag daarbij de bromfietser over het hoofd waardoor een aanrijding ontstond. De man uit Harreveld is met een gebroken arm en een gebroken been overgebracht naar het ziekenhuis in Winterswijk.

Hummelo Jongen zwaar gewond na aanrijding'
Een 13-jarige jongen uit Doesburg is op 21 januari omstreeks 08.00 uur zwaar gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising van de Rijksweg en de Sliekstraat. De jongen stak vanaf het fietspad van de Sliekstraat de Rijksweg over en werd daarbij aangereden door een 54-jarige automobilist uit Etten. Door de aanrijding kwam de jongen op het wegdek van de andere weghelft terecht en werd daar overreden door een personenauto die werd bestuurd door een 49-jarige man uit Doesburg. Een 33-jarige man uit Doetinchem kreeg de fiets van de jongen onder zijn auto. De jongen is met een gescheurde milt, een klaplong, een hersenschudding en met heupletsel overgebracht naar het Slingelandziekenhuis in Doetinchem. De auto's werden door de aanrijding minimaal beschadigd.

Hummelo Licht gewond na aanrijding
Een 79-jarige automobiliste uit Wehl en haar 77-jarige passagiere eveneens uit Wehl zijn op 20 januari licht gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising van de Rijksweg en de Keppelseweg. De vrouwen zaten in een personenauto die op genoemde kruising werd aangereden door een 26-jarige automobilist uit Lichtenvoorde. De man verleende geen voorrang aan de voor hem van links komende personenauto. De vrouwen zijn voor onderzoek overgebracht naar het Slingelandziekenhuis.

Wehl Diefstal uit auto's
Tussen 20 januari 22.30 uur en 21 januari 07.00 uur is ingebroken in een bestelauto die stond geparkeerd aan de Deutseveldstraat. De daders forceerden een portier van de auto en namen een radiocdspeler weg. Op 21 januari is tussen 00.30 uur en 05.00 uur ingebroken in een personenauto die stond geparkeerd aan de Lage Horst. De daders vernielden een portierslot en namen een radiocdspeler, cd's, een 27 mc-zender en een jas weg.

Zelhem Diefstal uit auto's
Tussen 20 januari 17.00 uur en 21 januari 06.45 uur is ingebroken in een personenauto die stond geparkeerd aan de Jan Steenstraat. De daders vernielden een autoruit en namen een videocamera met accu's en een lader weg. In een auto die stond geparkeerd bij een woning aan de Stationstraat werd tussen 20 januari 18.00 uur en 21 januari 08.30 uur eveneens ingebroken. Ook hier vernielden de daders een ruit. Uit de auto werd een laptop, een attachékoffer en een jas weggenomen.

Zelhem Inbraak in kantoorpand
Tussen 20 januari 22.00 uur en 21 januari 06.50 uur is ingebroken in een kantoorpand aan de Stationstraat. Om binnen te komen hebben de daders een toegangsdeur van het pand geforceerd. In het pand werden diverse ruimten doorzocht. De daders hebben onder andere mobiele telefoons weggenomen.

Lichtenvoorde Vrouw mishandeld
Een 36-jarige inwoonster van Lichtenvoorde heeft aangifte gedaan van mishandeling. De vrouw liep op 20 januari tussen 18.30 uur en 18.45 uur over de Ds. Van Krevelenstraat en werd daar benaderd en mishandeld door drie jongens. De vrouw werd tegen haar hoofd, borst en benen geschopt en liep daarbij blauwe plekken op. De politie onderzoekt de zaak.

Gendringen Hennepkwekerij
De politie heeft in de Schrijversbuurt in Gendringen een hennepkwekerij ontmanteld. Daarbij werd een 56-jarige man uit Gendringen aangehouden. Op de zolder van zijn woning werden 380 hennepplanten aangetroffen, die bijna oogstrijp waren. De planten zijn inmiddels vernietigd. Ook de lampen, filters en andere apparatuur werden in beslag genomen. Omdat illegaal stroom werd afgetapt heeft de Nuon de elektriciteitsmeter in beslag genomen. De verdachte krijgt deze terug als hij de verbruikte stroom aan de Nuon terugbetaalt. Het gaat om een bedrag van ongeveer 7600 Euro.

Groenlo Woninguitzetting
De politie heeft vandaag (21 januari) geassisteerd bij een woninguitzetting. Het gaat om een Irakees gezin van 6 personen, dat volgens de rechter zijn woning moet verlaten. Zij hoeven echter niet het land uit. Toen de deurwaarder met de politie op de aangekondigde tijd (11.00 uur) aankwam bij de woning, bleek deze vol te zitten met klasgenootjes van de Irakese kinderen, die wilden protesteren tegen de woninguitzetting. Om paniek te voorkomen werd de actie uitgesteld. Later toog het gezin met de klasgenoten naar het gemeentehuis, waar zij uitleg kregen over de reden van de woninguitzetting. Daar werd de hulp van de politie ingeroepen bij het bewaren van de orde. Uiteindelijk verliet de groep het gemeentehuis.

Hengelo Diefstal auto
In de nacht van zondag 19 op maandag 20 januari werd aan de Torenzicht een auto gestolen. Het gaat om een rode bedrijfsauto (Citroen Berlingo), met kenteken VV-FZ-85. In de auto lag een grote hoeveelheid gereedschap.

Einde berichten

Voor informatie:
Andrea Jansen, voorlichting politie Achterhoek, telefoon (0314) 69 40 50