Novib

SHO verheugd over initiatief Christen Unie

ChristenUnie wil collectebussen voor SHO actie in stemlokalen

Den Haag, 21 januari 2003

De Samenwerkende Hulporganisaties(SHO) zijn verheugd over het idee van de Christen Unie om morgen collectebussen voor Hongerend Afrika in de stemlokalen te plaatsen. De politieke partij wil op deze manier de SHO-actie Help Hongerend Afrika Nú ondersteunen. Ook staatssecretaris Van Ardenne is positief over deze aandacht voor de situatie in Afrika. De SHO hoopt dat zoveel mogelijk gemeentes gehoor geven aan de oproep van de ChristenUnie.

Tot nu toe hebben ruim twintig verschillende gemeentes positief gereageerd, waaronder Amsterdam, Utrecht, Culemborg en Middelburg. In een aantal gemeentes zijn vrijwilligers van het Rode Kruis en de ChristenUnie actief met het verspreiden van collectebussen. In Amsterdam zorgen taxichauffeurs in de vroege ochtend voor verspreiding van collectebussen over de stemlokalen.

Meer informatie over de actie Help Hongerend Afrika Nú is te vinden op de website www.giro555.nl. Tevens kunnen gemeentes posters met het campagnebeeld van de actie voor Afrika van deze site downloaden.

Bron: SHO, 22 januari 2003
Auteur: SHO