Politie Gelderland-Midden

Arnhem, verkeerscontrole
Publicatiedatum: 21-01-2003

Op de Westervoortsedijk in Arnhem is vandaag, 21 januari, van 7:30 uur tot 14:30 uur ten behoeve van de verkeersveiligheid een verkeerscontrole gehouden door het verkeershandhavingsteam en de verkeersongevallendienst van de politieregio Gelderland-Midden

Door het verkeershandhavingsteam werd gecontroleerd op de ongevallenveroorzakers, snelheidsovertredingen en roodlicht-overtredingen en op de letselbeperkende veiligheidsmiddelen, gordeldraagplicht en helmdraagplicht. De verkeersongevallendienst verzorgde technische controles op de veiligheid van ladingen en voertuigen.
In totaal werden zeven snelheidsovertreders bekeurd; de hoogst gemeten snelheid was 77 kilometer per uur waar 50 km/u is toegestaan. Hiernaast werd één bestuurder bekeurd voor het rijden door het rode verkeerslicht. Maar liefst 84 bestuurders droegen geen autogordel en twee personen hadden geen veiligheidshelm op. Hiernaast werden drie aanhangers van de weg gehaald die overbeladen waren en er werden 16 bekeuringen uitgedeeld voor het technisch niet in orde zijn van het voertuig (gladde banden, ondeugdelijke losbreekreminrichting, APK niet in orde). Tot slot werden drie bekeuringen uitgedeeld aan bestuurders die niet handsfree belden.

voor nadere informatie:
Marlies Heering, communicatie VHT
politie Gelderland-Midden
026 376 31 52

---

Arnhem, gewapende overval
Publicatiedatum: 21-01-2003

Een 31-jarige medewerkster van een coffeeshop aan de Sonsbeeksingel in Arnhem werd op maandagavond het slachtoffer van een gewapende overval. Even na 22.00 uur kwamen twee mannen met bivakmutsen het pand binnen, waarna één een pistool op haar richtte. Onder bedreiging van een mes werd zij vervolgens gedwongen de kassalade te openen. De twee daders gingen er met een geldbedrag vandoor. De politie heeft inmiddels een onderzoek ingesteld.
Het signalement van de twee daders luidt als volgt: Dader 1 droeg een donkerblauwe spijkerbroek, een gewatteerde en doorgestikte zwarte driekwart jas (nylon), sportschoenen van het merk `Nike' en een zwarte muts van tricot achtige stof. Hij heeft een lengte van ongeveer 180 cm en een tenger postuur. Dader 2 droeg een donkere (mogelijk stonewashed) spijkerbroek, een donkergroen joggingjack met capuchon en donkere sportschoenen. Hij heeft een normaal postuur en een lengte van ongeveer 170 cm. Beide daders droegen handschoenen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---