Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 21 januari 2003

Op dinsdag 21 januari 2003 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Rol en takenpakket provincie
Ter voorbereiding op de komende statenverkiezingen vraagt de vereniging van Zuid-Hollandse gemeenten (VZGH) de gemeenten in de provincie naar hun opvattingen over de rol en het takenpakket van de provincie. Daarnaast vraagt de VZGH of de gemeenten willen meewerken aan het vormgeven en uitdragen van een boodschap namens hen aan de staten. Ondanks dat het regionaal samenwerkingsverband Rotterdam Rijnmond -waar Capelle aan den IJssel deel van uitmaakt- het provinciebestuur al duidelijk heeft gemaakt hoe hij aankijkt tegen de gewenste relatie tussen de regiogemeenten en de provincie, heeft het college besloten daarnaast ook zelfstandig te reageren. De volgende onderwerpen zullen nader uitgewerkt worden in reactie op de brief aan de VZGH: toezichthoudende rol van de provincie, bemiddelende en faciliterende rol van de provincie, verhouding provincie en stadsregio, financiën.

Bedrijfsvoeringsconvenant 2003
Het college heeft het bedrijfsvoeringsconvenant 2003 vastgesteld onder voorbehoud van een positief advies van de Ondernemingsraad hierover. De ervaringen met het convenant van 2002 zijn positief: het college heeft zich niet met de bedrijfsvoering bezig hoeven te houden en de gemeentesecretaris heeft binnen de kaders van het bedrijfsvoeringsconvenant en de egalisatiereserve zijn taak kunnen waarmaken.

Openbare Europese aanbesteding maaien van vlak gras Het college heeft besloten in te stemmen met het uitvoeren van een Europese aanbesteding voor het maaien van de gedeelten vlak gazon binnen de gemeentegrens. De directeur Ruimte is gemandateerd om de opdracht te gunnen aan de inschrijver met de laagste prijs.