Gemeente Ede

nummer 19 / Ede, 21 januari 2003

Uitbreiding betaalmogelijkheden op parkeerterreinen

Op de meeste parkeerterreinen in Ede-centrum betalen bezoekers achteraf bij een betaalautomaat het parkeergeld. Vanaf 24 februari komt er een extra betalingsmogelijkheid bij. Alle in- en uitritten en de betaalautomaten worden aangepast aan de huidige tijd. Dit heeft als resultaat dat u voortaan bij het inrijden kunt betalen met uw chipknip. Een wandeling naar de betaalautomaat is niet meer nodig, want bij de uitrit voert u nogmaals de chipknip in. Het verschuldigde bedrag wordt automatisch afgeschreven.

Betalen bij de automaat
Uiteraard kunnen mensen zonder chipknip nog steeds bij de betaalautomaat terecht. Dit apparaat accepteert cash, maar ook een chipknip. Doordat het rode venster van de huidige betaalautomaten in de praktijk regelmatig leesfouten veroorzaakt, worden deze vervangen door een invoegsleuf.

Intercom en cameratoezicht
De aanpassing van de parkeerterreinen valt samen met de verhuizing van de meldkamer van de afdeling Toezicht. Dit betekent dat vanaf de parkeerterreinen in week 6 tot en met week 8 geen contact via de intercom en camera met de meldkamer mogelijk is. Om u toch van dienst te blijven, plaatst de gemeente op elke parkeerplaats een bouwkeet. De Toezichthouders zijn daar tijdens winkelopeningstijden aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Het nieuwe adres van de afdeling Toezicht wordt: gebouw `De Manenberg`, Molenstraat 80 in Ede. Vanaf 24 februari is de meldkamer operationeel. U kunt dan ook weer bij ons terecht voor uw parkeervergunning of parkeerontheffing.

Planning van werkzaamheden
Vanaf 4 februari starten de werkzaamheden. Dit gebeurt gefaseerd. Elke week komt een ander parkeerterrein aan bod. In week 6 is het Bunschoterplein aan de beurt, gevolgd door het Van Dijkeplein in week 7. Het Kuiperplein staat voor week 8 op de planning. Op de maandag en dinsdag van de genoemde week, staan de slagbomen open en kunt u gratis parkeren. Vanaf de woensdag is de nieuwe apparatuur in werking. De planning is weersafhankelijk.

Informatie
Alle zakelijk belanghebbenden en aanwonenden die in het bezit zijn van een parkeerpas en mensen met een invalidenparkeerpas ontvangen binnenkort over de veranderingen een brief. Mensen die over de uitbreiding van betaalmogelijkheden vragen hebben, kunnen bellen met telefoonnummer (0318) 68 01 32 (meldkamer Toezicht).