Gemeente Ede

nummer 22 / Ede, 21 januari 2003

Winnaars Halt-vuurwerkprijsvraag bekend

Uit het grote aantal inzendingen op de landelijke prijsvraag in de Halt-vuurwerkfolder 2002 zijn deze week de 19 winnaars getrokken. In het arrondissement Arnhem werd de prijs gewonnen door Bert Verhelst uit Ede. Hij ontvangt op 23 januari om 16.00 uur zijn prijs in het gemeentehuis. Burgemeester Robbertsen zal de prijs, namens Halt, persoonlijk uitreiken. Alle prijzen werden beschikbaar gesteld door de firma Batavus.

In november en december heeft Halt aan leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs weer op grote schaal voorlichting gegeven over vuurwerk. Meer dan 500.000 jongeren in Nederland kregen na afloop van de voorlichting een vuurwerkfolder mee naar huis. Deze folder was opgenomen in het voorlichtingspakket `Knalgaaf`, dat verder bestond uit een poster, een freecard en een lesbrief voor voorlichters. Het voorlichtingspakket is ontwikkeld door de gezamenlijke Halt-bureaus, in samenwerking met de stichting Consument & Veiligheid en uitgeverij Mediahuis. In de folder was, naast informatie over het veilig en verantwoord omgaan met vuurwerk, een prijsvraag opgenomen.

Halt Nederland, de belangenbehartigingsorganisatie van de Halt-bureaus, ontving in december postzakken vol kaarten met de gevraagde slagzin Gebruik je verstand dan is er niets aan de hand. Uit al deze inzenders is per arrondissement een winnaar getrokken.