Carly Fiorina, Chairman en CEO van HP, zet bedrijfsstrategie uiteen tijdens ENSA@WORK 2003 storage conferentie

Amerikaanse zakenvrouw van het jaar in Nederland


HP's Chairman en CEO gaf in haar keynote tevens een overzicht van de mijlpalen die HP het afgelopen jaar heeft bereikt zoals marktleiderschap in zo goed als alle IT-sectoren zoals serverplatformen, storage, pc- producten en printers.

Volgens Fiorina heeft het afgelopen jaar een belangrijke verandering teweeggebracht in de wijze waarop organisaties denken over en omgaan met ICT. "Het gaat er niet langer om of een bedrijf de 'killer-app', de grootste, snelste of nieuwste oplossing heeft. Bedrijven willen weten hoe zij meer rentabiliteit en meer waarde uit hun investeringen kunnen krijgen, niet alleen op de korte termijn, maar vooral ook op de langere termijn," aldus Fiorina. "Ondanks de recente economische ontwikkelingen vormt technologie steeds meer een integraal aspect van de bedrijfsvoering en binnen ons leven. Het op intelligente wijze toepassen en gebruiken van technologie is steeds meer bepalend voor welke bedrijven de winnaars zijn en welke de verliezers." De vraag naar technologische oplossingen die bedrijven echte meerwaarde bieden, is volgens HP groter dan ooit. Volgens HP's Chairman en CEO neemt de invloed van het structurele snelle veranderingsproces in de markt op de IT-infrastructuur toe ten opzichte van de invloed van periodieke economische veranderingen.

Fiorina: "Klanten zijn niet alleen meer geïnteresseerd in de initiële kosten van een IT-oplossing, maar steeds meer in de operationele kosten en de waarde die investeringen opleveren: de 'RoIT', de Return on Information Technology". Ondernemingen boeken geen vooruitgang door hun investeringen af te schrijven, maar door deze stap voor stap verder te ontwikkelen. Investeringen moeten voortdurend meer waarde blijven opleveren."

Een belangrijke voorwaarde hierbij is het terugbrengen van de complexiteit bij de klant. Klanten moeten ook meer vrijheid krijgen bij het kiezen van de oplossingen die het beste aansluiten op hun specifieke behoeften. Investeringen moeten erop gericht zijn de kosten terug te brengen en moeten bedrijven de flexibiliteit bieden om zich snel aan te kunnen passen aan veranderende zakelijke omstandigheden.

Om klanten te helpen deze uitdagingen aan te gaan, bouwt HP zijn strategie op vier belangrijke principes:


1. Het bieden van de beste 'return-on-information-technology'
* Door te voorzien in het meest uitgebreide portfolio van op standaarden gebaseerde modulaire producten. Hierdoor kan HP oplossingen met de benodigde hoge mate van flexibiliteit tegen de laagst mogelijke prijs aanbieden.
* Verdere ontwikkeling van de beste oplossingen voor heterogene bedrijfsomgevingen: Windows, Unix en Linux. Dit vergroot de keuzemogelijkheden van klanten.
* Dankzij virtualisatie van opslagsystemen, servers en datacentra worden het gebruik en de flexibiliteit van bestaande investeringen in ICT geoptimaliseerd. Ook dit verhoogt de waarde van de investeringen van klanten.

2. Verlaging van de complexiteit en verbetering van de mogelijkheden
* Dankzij innovaties wordt technologie steeds eenvoudiger toepasbaar, terwijl de mogelijkheden toenemen. Dit geldt voor HP's totale productaanbod, van consumentenproducten tot en met complete bedrijfsinfrastructuren.

3. Verlaging van kosten

* Terugbrengen van zowel de initiële als de operationele kosten van klanten, met behulp van intelligente managementoplossingen die aanzienlijke besparingen opleveren.
* Verhogen van de flexibiliteit en reactiesnelheid met oplossingen die zich kunnen aanpassen aan de voortdurende snelle veranderingen in de markt.

4. Innovatie en samenwerking met partners

* Voortdurende investeringen in en de verdere ontwikkeling van technologie zorgen ervoor dat HP zijn klanten altijd de beste en meest effectieve oplossingen kan bieden.
* Partners vormen de sleutel tot het succes, doordat zij klanten kunnen helpen bij de implementatie van een totale oplossing.
Nieuwe aankondigingen

Tijdens haar keynote deed Fiorina tevens vier aankondigingen:

1. HP's 'Adaptive Infrastructure' is de vertaling van HP's bedrijfsstrategie naar concrete, op standaarden gebaseerde oplossingen. Deze oplossingen optimaliseren de functionaliteit van de IT-infrastructuur. Bovendien kan de IT-infrastructuur zich hierdoor aanpassen aan de snel veranderende marktomstandigheden.
2. Tijdens ENSA@WORK demonstreert HP een heterogeen Storage Area Network (SAN) met ruim 1000 poorten, 15 verschillende besturingssystemen en datareplicatie op HP StorageWorks EVA (Enterprise Virtual Array). Een dergelijk grootschalig heterogene opslagoplossing is nooit eerder in de IT-industrie vertoond.
3. HP lanceert de nieuwe generatie AlphaServers, met een twee maal zo hoog prestatieniveau als dat van de huidige modellen. Deze nieuwe generatie voorziet ook in een gemakkelijk, veilig en rendabel migratiepad naar toekomstige Intel Itanium-servers van HP. HP kondigt tevens het Alpha RetainTrust-programma aan, dat klanten met AlphaServers garanties biedt voor bedrijfscontinuïteit op lange termijn.
4. HP introduceert de nieuwe 4-weg ProLiant p-Class 'blade' servers: de eerste drie-tier bladearchitectuur voor het datacenter. Met deze servers kunnen organisaties snel grootschalige opslagconsolidatieprojecten realiseren, inclusief aanzienlijke kostenbesparingen.
Over ENSA@WORK
ENSA@WORK is Europa's grootste IT-evenement op het gebied van opslagoplossingen, dat dit jaar van 21-23 januari plaatsvindt in de RAI te Amsterdam. Naar schatting 4.000 bezoekers laten zich tijdens dit evenement inlichten over de zakelijke voordelen van geïntegreerde oplossingen voor bedrijfsbrede opslag van informatie. Meer informatie is te vinden op www.hp.nl/ensa/.