KENNISNET

Basisschoolleerlingen weer aan de slag met ThinkQuest

Inschrijving voor junior webstrijd gestart.

Drugs, dinos of basketball. Allemaal geschikte onderwerpen voor je eigen website. Inschrijven kan vanaf vandaag weer voor ThinkQuest Junior, de webstrijd voor leerlingen van alle basisscholen in Nederland. Zij bouwen onder leiding van hun coach(es) in teams van twee tot 35 personen een website voor leeftijdgenoten. ThinkQuest is een label van Kennisnet.

Bij veel leerkrachten en hun leerlingen zijn de ThinkQuest webstrijden bekend. Vorig jaar deden er meer dan 700 leerlingen mee. De kwaliteit van de ingezonden websites was bijzonder hoog. De oogst van deze webstrijd: aansprekende sites met mooie beelden, educatieve spelletjes, leuke eigen teksten, spannende quizzen en veel leerzame links - voor alle kinderen bereikbaar via de sites van Kennisnet en ThinkQuest.

Voor het bouwen van een website hoef je geen whizzkid te zijn. Het is helemaal niet moeilijk en het kost niet meer tijd dan andere werkvormen in de klas. ThinkQuest biedt bovendien volop ondersteuning, zodat een coach/leerkracht er niet alleen voor staat. De inspanningen van de leerlingen worden beloond met leuke prijzen. Dit jaar is de hoofdprijs een eendaagse schoolreis naar het buitenland voor het hele team. Ook voor de scholen zijn er prijzen te winnen. Voor de coach is er een speciale coachprijs.

Meedoen? Inschrijving is mogelijk tot 10 maart 2003 via de website van ThinkQuest: www.thinkquest.nl. Teams krijgen tot 14 april 2003 de tijd om hun website te bouwen. Daarna worden de inzendingen door een deskundige en onafhankelijke jury beoordeeld. Alle basisscholen ontvangen binnenkort een uitnodiging.

Over ThinkQuest en Kennisnet
Kennisnet is de internetorganisatie voor het onderwijs. Kennisnet is praktisch en inspirerend en sluit direct aan op de dagelijkse onderwijspraktijk. Kennisnet ondersteunt tegelijkertijd nieuwe leer- en werkvormen waarin ICT een rol speelt. ThinkQuest van Kennisnet is zon praktische, leerzame en bovenal leuke manier om het gebruik van ICT in de klas te stimuleren. ThinkQuest Junior is de jaarlijks terugkerende webstrijd voor leerlingen uit het basisonderwijs. Behalve ThinkQuest Junior organiseert ThinkQuest ook webstrijden voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs en de beroeps- en volwasseneneducatie, voor studenten en docenten en voor HBO-studenten uit de kunstsector.

Met kennisnet.nl sta je er nooit alleen voor.

Meer informatie: kijk op www.thinkquest.nl.en www.kennisnet.nl

Stichting Kennisnet
Afdeling Communicatie
Hans den Boer, communicatiemanager
T 079-329 58 92
h.denboer@kennisnet.org

21 jan 03 19:14