Gemeente Leeuwarden

ID-werkgevers redden ID-banen

De Stadshal werd druk bezocht Op maandag 20 januari heeft het college met de raad gesproken over een aangepast bezuinigingsvoorstel met betrekking tot gesubsidieerde banen in Leeuwarden. Tijdens deze drukbezochte bijeenkomst bleek dat de raad hiermee akkoord gaat.

Belangrijke conclusie was, dat wethouder Brok inmiddels veel werkgevers bereid had gevonden om in 2003 te komen tot een minimale reductie van het aantal ID-banen met 25%. Er wordt door de gemeente een procesmanager aangenomen om samen met de werkgevers, maar binnen de gemeentelijke kaders, afspraken te maken om tot de reductie te komen. Brok: 'We moeten financiële gevolgen niet voor ons uitschuiven door te wachten totdat er een nieuwe regering is met misschien wel hele andere plannen.'

De gemeente zelf gaat een voorbeeldfunctie vervullen als het gaat om de reductie van het aantal ID-banen met 25%. 'De gemeente Leeuwarden gaat zelf 25 mensen met een gesubsidieerde ID-baan vast werk aanbieden', aldus wethouder Krol.

Verder bleek dat het eerder genomen collegebesluit om de subsidie voor werknemers met een tijdelijke arbeidsovereenkomst in te trekken wordt teruggedraaid.

Burgemeester en wethouders nemen op dinsdag 28 januari een definitief besluit over het aangepaste bezuinigingsvoorstel.

Nieuwsbericht uit week 04 2003