Ingezonden persbericht

Ziekteverzuimpreventie in bedrijfsleven scoort laag

ZOETERMEER, 20030121 -- De PvdA en het FNV zullen samen serieus werk maken van de preventie van ziekteverzuim. Een verkiezingskreet of een serieus initiatief?

Op het onafhankelijk informatie- en communicatie platform Burnout (www.burnin.nl), is de afgelopen dagen de volgende stelling aan de bezoekers voorgelegd: Wordt binnen uw bedrijf serieus werk gemaakt van ziekteverzuim preventie? Van de 467 geënquêteerden reageerde 65% negatief. Vindt de politiek de bestrijding van de werkdruk echt belangrijk of blijft het zoals het de afgelopen jaren is geweest en wordt de WAO verder gevoed? Een uitdaging voor de politiek en de vakbonden om in de komende jaren echt werk te maken van ziekteverzuimpreventie.

Eén van de reacties op het forum was: Op dit moment weet ik het niet, want ik ben al bijna een jaar thuis. Er is wel een arbo-beleid en af en toe wordt er werkplek onderzoek gedaan. Maar ik heb niet de indruk dat het bedrijf en de leidinggevenden voldoende toegerust zijn, waakzaam zijn indien een individuele medewerker klachten krijgt. In mijn geval denk ik dat als de arbomedewerker, personeelszaken en mijn leidinggevende beter hadden opgelet ik niet in de WAO had hoeven komen.



Ingezonden persbericht