HP verlaagt de kosten van instapoplossingen voor SANs en clustering met verbeterde Modular Storage Array

HP StorageWorks Modular SAN Array 1000 met een hogere capaciteit, ondersteuning voor meerdere clusters en optionele interne hub

AMSTELVEEN, 21 januari 2003 - HP introduceert een vernieuwde uitvoering van de HP StorageWorks Modular SAN Array 1000. Deze helpt de kosten van low-end SAN (Storage Area Network) -oplossingen verlagen en biedt een betere ondersteuning voor heterogene serveromgevingen.

De MSA1000 is een voordelig modulair Fibre Channel-opslagsysteem. Hiermee kunnen bedrijven eenvoudig de overstap maken van Direct-Attached Storage (DAS) naar SANs. Zo ontstaat een flexibele opslaginfrastructuur waarmee sneller en efficiënter gereageerd kan worden op veranderingen in de behoeften op het gebied van opslag.

De MSA1000, die inmiddels twee jaar op de markt is, ondersteunt nu tevens multi-cluster servers. Deze vereenvoudigen het beheer van opslagcapaciteit en maken optimaal gebruik mogelijk van de beschikbare opslagmiddelen in een organisatie. HP heeft de maximumcapaciteit verdubbeld tot zes terabyte (TB) en de prestaties verbeterd met 80 procent ten opzichte van de vorige uitvoering. Daarnaast biedt een optionele, interne hub met drie poorten besparingen op het gebied van kosten en ruimte, waardoor het eenvoudiger wordt om over te stappen op SANs en geclusterde omgevingen.

Bestaande harde schijven, inclusief data, kunnen uit een HP ProLiant omgeving naar de MSA1000 verplaatst worden. Hiermee beschermt de MSA1000 bestaande investeringen in opslagcapaciteit, terwijl de DAS-naar-SAN mogelijkheid toch een uiterst economische migratie naar een SAN-infrastructuur mogelijk maakt.

Verdere verbeteringen
De HP StorageWorks MSA1000 verhoogt de beschikbaarheid, doordat binnen heterogene omgevingen verschillende clusters kunnen worden ingericht. Dit biedt meer flexibiliteit wat betreft het aantal mogelijke clusters. Tevens kunnen gemakkelijker nieuwe nodes aan clusters worden toegevoegd. Ook zijn de opgeslagen gegevens gelijktijdig beschikbaar voor hosts met verschillende besturingssystemen. Voorts ondersteunt de MSA1000 nu maximaal 42 'hot-pluggable' harde schijven van 146 GB, voor een maximumcapaciteit van zes terabyte.

De MSA1000 is beschikbaar met een optionele interne hub met drie poorten of een MSA Fabric Switch 6. Deze opties bieden zeer voordelige uiterst Fibre Channel SAN-connectiviteit, die de kosten van het inrichten van een SAN verder verminderen.

Bestaande klanten met HP MSA1000-systemen kunnen over de nieuwe mogelijkheden beschikken door gratis firmware-upgrades te installeren.

Meer informatie over de HP StorageWorks MSA1000 is beschikbaar op www.hp.com/go/storage.

Over HP
HP is toonaangevend wereldwijd leverancier van IT producten, technologieën, oplossingen en diensten voor consumenten en organisaties. Het aanbod van HP omvat IT-infrastructuur, global services, personal computing, internet access devices, imaging en printing. Op 3 mei 2002 werd de fusie met Compaq Computer Corporation een feit. Meer informatie is te vinden op www.hp.nl.

Contactpersonen voor de redactie:

HP, Jos Baltes
020 547 71 55

of

PR bureau MCS, Perlita Fränkel
023 562 82 08