Dienstenbond CNV

Instemming met CAO-puzzel-akkoord Greenery
21-01-2003

In de derde week van januari is tijdens een tweetal zeer ruim bezochte ledenvergaderingen in Bleiswijk en Barendrecht de drie principe-akkoorden voor de CAO The Greenery goedgekeurd.

Naast de nodige toelichting van de zijde van CNV Dienstenbond over de diverse principe-akkoorden, werden er tijdens de bijeenkomsten de nodige vragen gesteld. Niet alle vragen en opmerkingen konden direct beantwoord konden worden. Openstaande vragen op 31 januari met de werkgever besproken. Het blijkt in bijna alle gevallen te gaan om verduidelijking van de CAO-tekst van de aanvullende CAO The Greenery.

De uitslag van de stemming over de drie principe-akkoorden was zeer positief te noemen. Met zeer ruime meerderheid en met slechts een tweetal tegenstemmers zijn de principe-akkoorden goedgekeurd. Het gaat om de akkoorden over de CAO Groothandel AGF, over der beloningsgevolgen functiewaardering, en over de aanvullende CAO The Greenery.
Wij zijn als onderhandelaars blij met deze uitslag, hieruit blijkt het wederzijds vertrouwen. Zodra alle teksten zijn vastgesteld, worden deze in CAO-boekjes afgedrukt en zal iedereen een versie ontvangen.

Functiewaardering
De komende weken en maanden zal de nieuwe functie-indeling worden ingevoerd binnen de bedrijven. Binnenkort ontvangt u ook hierover een heldere brochure.
Voor werknemers van The Greenery zijn goede garantie-afspraken gemaakt. Dit heeft u in de vorige infos kunnen lezen en deze garanties zijn ook uitgebreid aan de orde geweest tijdens de ledenvergaderingen.

Toekomst
Hiermee kunnen wij vaststellen dat wij een grote stap gezet hebben naar duidelijke arbeidsvoorwaarden binnen The Greenery. Als werknemer van The Greenery praat u voortaan mee over de CAO resultaten binnen de AGF-branche en binnen The Greenery. Het lidmaatschap van een actieve vakbond was nodig en blijft ook nodig, ook in de toekomst. CNV Dienstenbond is en blijft er voor u!!

Vanaf 1 februari aanstaande zal collega Karin Baelemans, werkzaam op ons kantoor in Eindhoven, het aanspreekpunt zijn voor het concern The Greenery. Richard Leloux zal zich blijven inzetten ten behoeve van de AGF-branche in het algemeen. Zo ontstaat een goede wisselwerking en blijft CNV Dienstenbond zeer betrokken bij het wel en wee binnen de totale branche.