Dienstenbond CNV

Atos Origin hanteert nullijn
21-01-2003

Op 14 januari heeft de derde ronde plaatsgevonden van het zogenaamde septemberoverleg bij Atos Origin, waarin gesproken is over de salarisaanpassingen voor 2003.

De CNV Dienstenbond is de onderhandelingen inzake de salarisaanpassingen ingegaan met een vraag van 2,5%. Een vraag die gezien het bedrijfsresultaat van Atos Origin en gezien de situatie van Atos Origin in de markt zeer zeker gerechtvaardigd is. Atos Origin heeft van het begin van de onderhandelingen ingezet op de nullijn. Ondanks verwoede pogingen onzerzijds was Atos Origin met geen mogelijkheid in beweging te krijgen.

Dit betekent dat alle werknemers van Atos Origin dit jaar geen loonsverhoging krijgen. Dat vanwege het economische klimaat gesproken wordt over een loonmatiging valt te verdedigen, maar dat Atos Origin de lonen bevriest, gaat echt te ver.

Het hanteren van de nullijn houdt in dat de directie van Atos Origin, in Nederland of in Parijs, de medewerkers de rekening presenteert voor de ambities van Atos Origin om een grote speler te worden op de ICT-markt. Over de ruggen van de medewerkers wenst Atos Origin zich te handhaven. Dit wil echter niet zeggen dat tegenover het offer dat van de werknemers wordt verlangd een toezegging van bijvoorbeeld een werkgarantie staat. Atos Origin vindt het blijkbaar niet nodig om op enigerlei wijze haar medewerkers een bepaalde zekerheid te geven.

Het moge duidelijk zijn dat er een einde moet komen aan het eenzijdig opleggen van besluiten met betrekking tot de salarisaanpassingen. Ook in 2002 is eenzijdig door de directie van Atos Origin de salarisaanpassing vastgesteld op 1%. Om deze eigenrichting een halt toe te roepen is het van belang om uw collegas ervan te overtuigen dat een lidmaatschap van de CNV Dienstenbond noodzakelijk is. Alleen als grote vakorganisatie hebben wij bij Atos Origin een vinger in de pap. Ik wil u dan ook dringend verzoeken om dit onder de aandacht van uw collegas te brengen. Een grote CNV Dienstenbond kan meer bereiken. Ook wil ik u vragen of u bereid bent als lid van de CNV Dienstenbond om actiever bezig te zijn binnen Atos Origin.

Voor vragen of opmerkingen kunt u terecht bij bestuurder Leo Steegemans.