Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

21 januari 2003

Team Altena
Snelheidscontrole
EETHEN EN VEEN: Werd op 20 januari jl. in de loop van de dag zowel op de Provincialeweg-zuid te Eethen als op de Provincialeweg-Oost te Veen een snelheidscontrole gehouden. De hoogste snelheid die werd gemeten te Veen was 129 km. per uur. In totaal zijn 26 bestuurders verbaliseert waaronder één bestuurder die ondertussen ook nog zijn mobieltje vasthield.

Diefstal microfoons, kabels en versterker uit auto. ANDEL: Werd op maandagavond ingebroken in een Opel Vectra welke stond geparkeerd op de Hoofdgraaf te Andel. Een portier en drie ruiten van de auto werden vernield, waarna er voor een flink bedrag aan o.a. microfoons, kabels en een versterker werd meegenomen.

Diefstal cabriolet
VEEN: Werd in de nacht van 20 op 21 januari een blauwe VW Cabriolet, gekentekend SB-TJ-55, gestolen die op de Maasdijk stond geparkeerd. Het voertuig staat inmiddels landelijk als gestolen gesignaleerd.

Team Oosterhout
Jongen geschept door vrachtauto OOSTERHOUT: Vanmiddag omstreeks 16.00 uur werd op de Energieweg in Oosterhout een 16 jarige jongen uit Made als bestuurder van een bromfiets in de flank geschept door een vrachtauto. Hij stak de weg over en werd daarbij aangereden. De ambulancedienst die snel ter plaatse was kreeg assistentie van het medisch team uit de traumahelikopter Na eerste hulp te hebben verleend is de jongen onder politiebegeleiding overgebracht naar het st. Elisabethziekenhuist te Tilburg.

Team Dongen
Valse aangifte van beroving DONGEN: De 33 jarige inwoner uit Raamsdonksveer die aangifte deed van een beroving bij het benzinestation aan de Middellaan op 17 januari jl. omstreeks 02.30 uur blijkt na onderzoek een valse verklaring tegenover de politie te hebben afgelegd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt ter zake het doen van een valse aangifte. De politie zal de opsporingskosten van het rechercheonderzoek op de man gaan verhalen.

Team Loon op Zand
Algehele verkeerscontrole KAATSHEUVEL: Op maandag 20 januari 2003 zijn er in de gemeente Loon op Zand verkeerscontroles gehouden. In totaal kregen 17 personen bestuurders een bekeuring. Respectievelijk voor de volgende feiten:
1x rijden op een bromfiets zonder helm 4x te snel rijden met een bromfiets binnen de bebouwde kom
2x als bromfietser niet het verplichte bromfietspad gebruiken
1x niet werkend achterlicht van een bromfiets

Hiernaast tijdens de controle geconstateerd:
2x overschrijden maximumsnelheid personenauto
1x overschrijden maximumsnelheid pers auto + aanhangwagen
1x niet handsfree bellen in een personenauto
1x onnodig linksrijden. 4x fietsers geen verlichting.

Aanhouding op heterdaad
KAATSHEUVEL: Op 21 januari 2003 deed een winkel aan de Gasthuisstraat de melding dat er zojuist een vrouw een paar schoenen had weggenomen. Bij het instappen in haar auto gaf het winkelpersoneel het kenteken van het voertuig aan de politie door, die in Waalwijk de auto met inzittenden aantrof. De inzittenden twee vrouwen uit Vlijmen respectievelijk 34 en een 31 oud zijn vervolgens aangehouden. Na verhoor aan het duo zijn zij heengezonden met een dagvaarding.

Team Waalwijk
Snelheidscontroles
WAALWIJK: Op maandag 20 januari 2003 is tussen 14.00 en 17.00 uur op snelheid gecontroleerd aan de Floris V Laan en de Noorder Parallelweg. In totaal zijn er 130 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Daarvan hebben negen bestuurders een bekeuring gekregen voor het overschrijden van de maximumsnelheid. De hoogt gemeten snelheid was 61km/u binnen de bebouwde kom.

Verlichtingscontrole
WAALWIJK: Op maandag 20 januari 2003 is tussen 20.00 en 21.45 uur een verlichtingscontrole gehouden in de gemeente Waalwijk. Vijf fietsers hebben een bekeuring gekregen voor het onverlicht fietsen.

Gordelcontrole verkeerscontrole WAALWIJK: Op dinsdag 21 januari is er op het kruispunt de Elzenweg met de Prof. Minckelersweg een algemene verkeerscontrole gehouden. Er zijn in totaal 10 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel.

Roodlichtcontrole
WAALWIJK: Op 21 januari is er op het kruispunt N261 en afrit zuidbaan A59 een roodlichtcontrole gehouden. In totaal zijn er 7 bekeuringen opgemaakt voor het rijden door rood licht.

Bron: Henk Ketelaar