Politie Gelderland-Midden

Vermiste trimmer uit Drempt dood aangetroffen in Erp Publicatiedatum: 21-01-2003

De 44-jarige trimmer uit Drempt is dood aangetroffen in zijn auto. De auto stond totaal uitgebrand in het buitengebied van het dorp Erp: een dorp gelegen tussen Den Bosch en Helmond.

Op de late avond van maandag 20 januari zagen voorbijgangers in het buitengebied van Erp, een bosperceel aan de Gemertsedijk, een auto staan die totaal verbrand was. Zij waarschuwden de politie, die in de auto een stoffelijk overschot aantrof. Gezien de omstandigheden waaronder de auto met daarin het stoffelijk overschot werd aangetroffen, was het niet mogelijk om op betrekkelijk korte termijn de herkomst van de auto en de identiteit van het slachtoffer vast te stellen.
Naar aanleiding van deze vondst startte de politie Brabant een rechercheonderzoek. Dit team nam in de loop van vandaag, dinsdag 21 januari, contact op met het rechercheteam in Arnhem, dat een onderzoek doet naar de vermissing van de 44-jarige trimmer uit Drempt. In de loop van de dag zijn zoveel mogelijk gegevens van beide 'plaatsen-delict' uitgewisseld. Aan het begin van deze avond is vast komen te staan dat het stoffelijk overschot, dat is aangetroffen in Erp, inderdaad het stoffelijk overschot is van de vermiste trimmer. De politie in Brabant heeft inmiddels in de omgeving van de vindplaats van de auto een buurtonderzoek ingesteld en de politie in Gelderland-Midden heeft vanaf het begin van deze middag met ongeveer 30 leden van de ME een zoekactie gehouden op de Posbank. Dit mede naar aanleiding van getuigen, die gisterenavond 'wat verdachts' in het bos hadden zien liggen. Over de inhoud van beide onderzoeken worden vooralsnog geen mededelingen gedaan.

Politie Gelderland-Midden
J. Rouwen, afdeling Communicatie
Tel. (026) 3524841 of (06) 22203766

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---