CONTINENTAL BANDEN GROEP BV

Continental partner van de FIFA World CupTM van 2006

Januari 2003

Continental partner van de FIFA World CupTM van 2006 Overeenkomst ondertekend in Hannover

Hannover, 21 januari 2003. Bandenproducent Continental AG is vanaf vandaag de officiële partner van de FIFA World CupTM van 2006. De overeenkomst werd ondertekend door Joseph S. Blatter, voorzitter van de FIFA, en Manfred Wennemer, bestuursvoorzitter van Continental AG. De ondertekening vond plaats in het Technologie Centrum in Hannover-Stöcken in het bijzijn van Franz Beckenbauer, de voorzitter van het organisatiebestuur van de FIFA World CupTM van 2006, en andere gasten uit de sport-, zaken- en politieke wereld.

Wennemer benadrukte dat deze overeenkomst het bewijs is van de constante betrokkenheid van Continental in een sport, die miljoenen mensen verbindt en aangrijpt. Voetbal is de sport die meer aandacht krijgt, dan iedere andere sport in Europa en, vooral sinds de laatste wereldkampioenschap in Zuid Korea, ook wereldwijd de meeste aandacht krijgt. Hij is ervan overtuigd dat de wereldkampioenschappen in 2006 de belangrijkste sportgebeurtenis in Duitsland zal worden. De overeenkomst als officieel partner van de FIFA biedt Continental een uniek marketingplatform in alle internationale markten.

Wennemer verwees ook naar andere promotionele activiteiten in de voetbalsport van het bedrijf. Zo heeft Continental al in 1995-1999 in de Champions League positieve ervaringen met deze sport opgedaan. In strategisch belangrijke markten als Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk is de merkbekendheid door deze sponsoring aanzienlijk gestegen. Continental sponsort ook een aantal teams in de internationale competitie, één van deze teams is het Franse Olympique Lyon.

22 jan 03 17:25