Gemeente 's-Hertogenbosch

28-11-2002

Verkiezing leden Tweede Kamer 22 januari 2003

Beperking uitgifte verzoekschriften
De burgemeester maakt bekend dat voor de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal het besluit tot beperking van de uitgifte van verzoeken om bij volmacht te mogen stemmen, voor iedereen ter inzage ligt bij de afdeling Burgerzaken.

Inlichtingen betreffende de registratie als kiezer De burgemeester maakt bekend dat bij de afdeling Burgerzaken, iedereen de inlichting kan verkrijgen of hij/zij als kiezer is geregistreerd. Op de grond dat hij/zij niet of niet behoorlijk als kiezer is geregistreerd, kan hij/zij schriftelijk om herziening van de registratie verzoeken.

Nummering van de lijsten van kandidaten,
beslissing geldigheid lijsten combinaties en
ter inzage legging geldige lijsten van kandidaten De voorzitter van het centraal stembureau voor de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal maakt bekend dat op donderdag 12 december 2002 om 16.00 uur, in een openbare zitting in het Stadhuis, Markt 1, de nummering van de ingeleverde lijsten van kandidaten en de beslissing over de geldigheid van de lijstencombinaties voor de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal zal plaatshebben. De lijsten van kandidaten met vermelding van de daaraan toegekende nummers, worden vanaf 13 december aanstaande voor iedereen ter inzage gelegd bij de afdeling Burgerzaken.

Stemmen in een voor mindervalide kiezers ingericht stembureau De burgemeester maakt bekend dat voor de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal onderstaande stemlokalen op zodanige wijze worden ingericht, dat voor mindervalide kiezers de mogelijkheid bestaat daar zelfstandig hun stem uit te brengen. Om de slechtziende en blinde kiezers tegemoet te komen, zijn in de volgende stembureaus naast voorzieningen voor lichamelijk gehandicapten ook kandidatenlijsten in braille aanwezig:

Nummer Aanduiding stemdistrict Adres stemdistrict

1 Vergaderzaal
Lombardje Lombardje 10
8 Verpleegtehuis
Gervenhof Zuid Willemsvaart 118
11 Bejaardencentrum Zuiderschans Ingang Vivaldistraat/Händelstraat
49 Nutsschool West Eindhovenlaan 1 561 De Clockenweerde Klokkenlaan 85 100 Gemeentehuis Rosmalen Hoff van Hollantlaan 1

Een kiezer die niet in één van de vermelde stemdistricten staat geregistreerd moet, om toch in één van die districten een stem te mogen uitbrengen, de oproepingskaart vooraf bij de afdeling Burgerzaken laten omzetten in een kiezerspas. Dit kan tot uiterlijk donderdag 16 januari 2003.

Zitting van het hoofdstembureau betreffende beslissing geldigheid ingeleverde kandidatenlijsten
De voorzitter van het hoofdstembureau voor de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal maakt, ingevolge artikel I 4 van de Kieswet bekend dat dit bureau op vrijdag 13 december 2002 om 16.00 uur, in de Koepelzaal van het Stadhuis, Markt 1, in een openbare zitting zal beslissen over:

- de geldigheid van de ingeleverde kandidatenlijsten;
- het handhaven van de daarop voorkomende kandidaten;
- het handhaven van de daarboven geplaatste aanduiding van een politieke groepering.

Voor meer informatie over deze publicatie kunt u terecht bij de afdeling Burgerzaken, Wolvenhoek 1.