Stadsdeel Bos en Lommer


Tweede Kamer verkiezingen 22 januari

Op 22 januari zijn er weer verkiezingen voor de Tweede Kamer. U komt toch ook?

Wie mag er stemmen?
Iedereen die 18 jaar of ouder is en Nederlander mag stemmen.

Wat moet ik doen?
Op de oproepkaart, die u inmiddels met de post heeft gehad, staat bij welk stembureau u kunt stemmen (het is altijd bij u in de buurt). Op 22 januari tussen 7:30 en 21:00 uur kunt u daar uw stem uitbrengen. Neem hierbij uw oproepkaart mee!! U krijgt op het stembureau namelijk in ruil voor uw oproepkaart een stembiljet. Daarop staan de namen van alle mensen die u kunt kiezen voor de Tweede Kamer. Om te stemmen moet u het hokje voor één van deze namen inkleuren en het biljet weer inleveren. LET OP: u mag slechts op één persoon stemmen!

Kunt u niet komen?
Het komt voor dat mensen hun oproepkaart kwijt zijn, ziek zijn of om een andere reden niet kunnen komen op 22 januari. Daarvoor zijn verschillende oplossingen:

- Mijn oproepkaart is zoekgeraakt.
Ga met uw paspoort naar uw stembureau.

- Ik kan niet zelf stemmen.
Vraag uw huisgenoot of buren en vul de achterkant van uw oproepkaart in.

- Ik kan niet naar mijn eigen stembureau.
Machtig uw huisgenoot of buren en vul de achterkant van uw oproepkaart in, of ga voor 17 januari naar burgerzaken en wijzig uw stemlocatie.

Waar kan ik stemmen?
De locaties waar u kunt stemmen zijn dezelfde als vorig jaar. Bos en Lommer is onderverdeeld in negentien stemdistricten. Op uw oproepkaart staat in welk stemdistrict u woont. Per district is één locatie waar u kunt stemmen. De stemlocaties zijn:
De Narcis Queridoschool, de Bos en Lommerschool, de Tijl Uilenspiegelschool, de Speeltuinvereniging Nieuw Bos en Lommer, El Amien II, De Boeg en het stadsdeelkantoor aan de Robert Scottstraat.

Meer informatie?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het stadsdeel, telefoon: (020) 581 27 11 of langslopen bij de afdeling Burgerzaken (Robert Scottstraat 32)
| Colofon