Ingezonden persbericht

debat over oude en nieuwe risico's

Op 22 januari 2003 organiseert SISWO in samenwerking met de Burcht een debatmiddag naar aanleiding van het onlangs bij SISWO verschenen rapport: Een onzeker bestaan, de sociale zekerheid op het breukvlak van twee eeuwen.

Centraal staat de vraag of de vrijheid die steeds meer werknemers hebben om hun werk naar eigen inzicht in te vullen ook betekent dat de werknemer zelf de verantwoordelijkheid draagt voor bv. werkloosheid, arbeidsongeschiktheid. Dat zou vèrstrekkende gevolgen voor de sociale zekerheid kunnen hebben, want veel mensen zullen een eigen verzekering tegen sociale risico's afsluiten.

Maar is het wel wenselijk als uiteindelijk alleen mensen, die over voldoende geld beschikken, een verzekering kunnen afsluiten. Het stelsel van sociale zekerheid staat dan ook voor een uitdaging om een balans ter vinden tussen individuele keuzevrijheid en verantwoordelijkheid en verplichte solidariteit.

Sprekers: prof. dr. Paul Schnabel, prof. dr. Erik de Gier, en ............……………...

Locatie: Bondsraadszaal van het Vakbondsmuseum, Henri Polaklaan 9, Amsterdam De deelname is gratis. Opgave en informatie: Marycke Borghardt, tel. 020 5270629 e-mail: borghardt@siswo.uva.nl