Gemeente Bergh

Verkiezingen leden Tweede Kamer der Staten-Generaal. 14-01-2003

Op 22 januari 2003 worden de verkiezingen voor de leden van de Tweede Kamer gehouden. Bij iedereen die mag stemmen is inmiddels de oproepingskaart bezorgd.

Invullen van oproepingskaart voor stemmen bij volmacht Op de achterzijde van uw oproepingskaart bevindt zich een gedeelte, waarop u iemand kunt machtigen om voor u te stemmen. Als u dit gedeelte hebt ingevuld (met blokletters) moet het door u en uw gemachtigde worden ondertekend. De aan te wijzen gemachtigde moet op 10 december 2002 in hetzelfde stemdistrict (zie oproepingskaart) staan ingeschreven als uzelf en moet op de verkiezingsdag uw stem gelijk uitbrengen met zijn of haar eigen stem. Ten overvloede wordt benadrukt dat dus alléén degene die de volmacht geeft en degene die door hem of haar gemachtigd wordt in hetzelfde stembureau moeten staan ingeschreven.
Deze zogenaamde onderhandse volmacht is mogelijk tot op de dag van de verkiezingen.

Minder-validen
Alle stembureaus zijn in principe voor iedereen goed toegankelijk. Er is echter één stembureau dat speciaal toegankelijk is voor kiezers die voor hun verplaatsing gebruik moeten maken van een rolstoel namelijk:

Zorgcentrum Gertrudis, s-Heerenberg, Marktstraat 10a.

Als u twijfelt over de toegankelijkheid van het stembureau waar u moet stemmen (zie oproepingskaart) kunt u bellen met de afdeling Publieksbalie (0314-678852). Het aanvragen van een kiezerpas is dan een mogelijkheid.

Kiezerspas
Als u om een of andere reden zelf uw stem wilt uitbrengen in één van de andere stembureaus, dan kunt u uw oproepingskaart op het gemeentehuis om laten zetten in een kiezerspas. Dit moet uiterlijk vrijdag 17 januari zijn gebeurd. Met deze kiezerspas kunt u in heel Nederland in elk stembureau terecht om uw stem uit te brengen.

Oproepingskaart kwijt geraakt?
Als uw oproepingskaart is zoek geraakt, kunt op het gemeentehuis bij de afdeling Publieksbalie een vervangend exemplaar aanvragen. Eventueel kunt u dit ook aanvragen op de dag van de verkiezingen op het stembureau.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over zaken die te maken hebben met de verkiezingen, dan kunt u terecht bij afdeling Publieksbalie van het gemeentehuis, telefoon: 0314-678850 of 678852.