FloraHolland, v/h Bloemenveiling Holland



---

'Nieuw en onbekend' op de Winterbeurs (15-01-03)

Naaldwijk- Op de Winterbeurs, georganiseerd door FloraHolland, worden zo'n twintig 'nieuwe en onbekende producten' getoond die het komende seizoen beschikbaar zijn op de vijf vestigingen van FloraHolland. De Winterbeurs, die op 22 en 23 januari wordt gehouden in Boskoop, vormt de aftrap voor het boomkwekerijseizoen.

Onder het motto 'nieuw en onbekend' staan er onder meer nieuwe variëteiten van Forsythia, Gaultheria, Helleboris en Malus. Ook zijn er onbekende variëteiten van de Liquidambar, Loropetalum en de Sophora. Sommige van deze producten zijn de afgelopen jaren in de vergetelheid geraakt, maar zijn nu weer sterk in opkomst. Tijdens de Winterbeurs organiseert FloraHolland een kwekersavond voor FloraHolland aanvoerders van boomkwekerijproducten. Op deze avond staat het boomkwekerijsegment centraal en dan specifiek het introduceren van nieuwe producten in dit segment. De avond vindt plaats op 22 januari en begint om 19.30 uur in het Plantariumgebouw te Boskoop.
De Winterbeurs vindt plaats op woensdag 22 januari en donderdag 23 januari in het Plantariumgebouw te Boskoop. Openingstijden: woensdag van 13.00 uur tot 18.00 uur en op donderdag van 09.00 uur tot 16.00 uur.

Groeiend marktaandeel
Het marktaandeel van FloraHolland in het boomkwekerijsegment liet in 2002 zowel bij de klok als het Bemiddelingsbureau een stijging zien. Het marktaandeel steeg van 41,9 naar 43,8 procent. Het aantal aangevoerde boomkwekerijproducten steeg met 8,6 procent. De omzetstijging bedroeg in 2002
29,3 procent. Het gevraagde assortiment van zowel klokkopers als kopers van het Bemiddelingsbureau wordt steeds breder. Over het gehele jaar groeide bemiddeling fors in het boomkwekerijsegment. Het aantal stuks steeg met bijna 32 procent en de omzet met ruim 43 procent. De prijsvorming was ook hoger dan vorig jaar. Het afgelopen jaar werden bijvoorbeeld aanzienlijk meer Andromeda, Ceanothus, Leucothoe en Vinca verhandeld via het Bemiddelingsbureau.
Door de forse aanvoerstijging bij het Bemiddelingsbureau verhandelde de klokken van FloraHolland iets minder stuks (-3 procent), maar de omzet steeg fors (15,4 procent) door de hogere gemiddelde prijs.

FloraHolland Trade Fair
De FloraHolland Trade Fair is een toonaangevende handels- en relatiebeurs voor de internationale sierteeltbusiness die twee keer per jaar in Naaldwijk plaatsvindt. Het is de ontmoetingsplaats voor exporteurs, kwekers, detaillisten en afzetorganisaties. De FloraHolland Trade Fair vindt plaats op 12,13 en14 maart bij FloraHolland vestiging Naaldwijk. Openingstijden: Woensdag 12 maart: 14.30 - 21.00 uur
Donderdag 13 maart: 09.00 - 17.00 uur
Vrijdag 14 maart: 09.00 - 16.00 uur