Gemeente Lelystad

Tweede kamerverkiezingen op 22 januari

Op vakantie? Stem bij volmacht! - Aan het werk? Haal een kiezerspas!

Op woensdag 22 januari staan de verkiezingen voor de Tweede Kamer op het programma. Wie op 22 januari niet in de gelegenheid is zelf te stemmen, kan stemmen bij volmacht. U machtigt dan iemand anders voor u te gaan stemmen.

Machtigen in eigen stemdistrict
De makkelijkste manier is om iemand te machtigen binnen het eigen stemdistrict. Dat betekent dat de persoon die u machtigt in hetzelfde stembureau moet gaan stemmen. Verdere informatie staat op uw oproepingskaart.

Machtigen in ander stemdistrict
De tweede manier is om iemand in een ander stemdistrict te machtigen. Daarvoor moet u een volmachtformulier bij de afdeling Burgerzaken van de gemeente aanvragen. U kunt dit zelf ophalen of telefonisch aanvragen. Telefoon 278 294.

Kiezerspas
Wie in een ander stembureau wil gaan stemmen dan aangegeven op de oproepingskaart, kan een kiezerspas aanvragen. Daarmee kunt u terecht bij alle stembureaus in Nederland. Tot en met vrijdag 17 januari is het mogelijk uw oproepingskaart te laten omzetten in een kiezerspas. Dit kunt u alleen zelf doen bij de afdeling Burgerzaken. Vergeet niet uw oproepingskaart en een geldige legitimatie mee te brengen!

Stembureau op stadhuis
Voor deze verkiezingen wordt er weer een stembureau ingericht in het stadhuis. Vooral handig als u forenst en een kiezerspas hebt.

Kandidatenlijsten
De kandidatenlijsten zijn intussen huis aan huis bezorgd.
---

© Geplaatst op 16 januari 2003