Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 329 23 78
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persinformatie

Datum 17 januari 2003
Nummer persbericht p009

Verkiezingsavond in teken van multiculturele samenleving

De verkiezingsavond van de gemeente Nijmegen staat woensdag 22 januari in het teken van de multiculturele samenleving. Naast de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen, vindt een debat plaats over de integratie van allochtonen in de Nederlandse samenleving.

De verkiezingsavond begint om 20.30 uur in de Burgerzaal en het restaurant van het gemeentehuis. Toegang is in verband met de beschikbare ruimte alleen mogelijk middels een toegangskaart die te verkrijgen is bij het Open Huis. Voor de avond zijn tevens zestig bewoners met vijftien nationaliteiten uit de wijk Zwanenveld uitgenodigd. Zij worden door de gemeente met een speciale bus gehaald en gebracht.
De verkiezingsavond is het tweede grote evenement in het kader van het Jaar van de Ontmoeting. Burgemeester ter Horst opent om 21.00 uur de avond met een welkomswoord. Op verschillende momenten gedurende de avond maakt zij tussenstanden van de verkiezingsuitslagen bekend. Tijdens deze bijeenkomst wordt ook duidelijk hoe Nijmegen dit keer heeft gestemd. Er zijn hapjes uit verre streken en typisch nederlandse hapjes en er speelt een Afrikaanse band.

Drie maal komt een forum bijeen om kwesties rond de integratie van allochtonen in de Nijmeegse samenleving te bespreken. In het forum zitten jongeren, een allochtoon ondernemer, het hoofd van een basisschool met voor de helft allochtone en de helft autochtone leerlingen, een wetenschapper van de KUN en de beheerder van een wijkcentrum. Het forum wordt geleid door de Amsterdamse gespreksleider Guilly Koster. Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arian Kuil, doorkiesnummer
024-3292380


---
Alle informatie in dit bericht is onder voorbehoud. De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht.