Fontys


dinsdag 21 januari 2003

Eerste getuigschriften mbo-hbo traject

In de Dorgelozaal van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) zullen woensdag 22 januari om 19.30 uur de eerste getuigschriften worden uitgereikt aan twaalf studenten die de geïntegreerde leerroute mbo-hbo hebben doorlopen. Dit initiatief van Fontys Hogeschool Marketing Management en het ROC Eindhoven is bedoeld om het hoge aantal mbo-ers dat uitvalt in de propedeuse van het hbo terug te brengen.

Het propedeusejaar van Fontys Hogeschool Marketing Management is in een geïntegreerde leerroute samengevoegd met het laatste semester van de verwante mbo-opleiding Handel en Marketing van het ROC Eindhoven. De theoretische onderdelen van de hbo-propedeuse zijn door de studenten gevolgd bij het ROC Eindhoven, waar de docenten gebruikmaakten van de dictaten en toetsen van de Fontysopleiding Marketing Management. Het praktijkgedeelte daarentegen is in projecten gevolgd binnen de muren van Fontys Hogescholen.

Dit samenwerkingsverband tussen Fontys Hogescholen en het ROC Eindhoven is er om de overgang van mbo-studenten naar het hbo te vergemakkelijken. Daarbij is er structureel overleg tussen vakdocenten van de opleiding Handel en Marketing en Marketing Management. De twaalf studenten die een getuigschrift ontvangen, zullen eind januari instromen in de opleidingen Small Business and Retail Management, Commerciële Economie of International Business and Management Studies van Fontys Hogeschool Marketing Management.