Ingezonden persbericht


Persbericht

ONDERZOEK: TECHNOLOGIE IS ESSENTIEEL VOOR STRATEGISHE HUMAN RESOURCE AFDELINGEN

Onderzoek van BearingPoint en Oracle® werpt licht op hoe HR-afdelingen hun betekenis binnen organisaties kunnen vergroten met internettoepassingen

Oracle, s werelds grootste leverancier van bedrijfssoftware en BearingPoint, een toonaangevende organisatieadviseur en systeemintegrator maken vandaag resultaten bekend van een gezamenlijke studie met de titel "The Value of HR in the Corporation". Het onderzoek wijst uit dat de meerderheid van bedrijven die diverse binnenshuis ontwikkelde systemen gebruiken voor hun HR geneigd zijn om HR-afdelingen te zien als administratieve bedrijfsonderdelen met weinig invloed op de strategie van de organisatie. De meeste organisaties die hun op internet gebaseerde HR managementsystemen (HRMS) gebruiken hebben, zien hun HR-afdelingen als strategische partners van het lijnmanagement.

Voor het onderzoek werden meer dan 200 executives van grote en middelgrote organisaties ondervraagd in verschillende sectoren, waaronder overheid, technologie, gezondheidszorg en retail. De ondervraagden gaven de issues aan waarmee HR-afdelingen momenteel te kampen hebben op het gebied van beloning en vergoedingen, werving en selectie, veranderingen in de samenstelling van teams, het behouden van werknemers, verandermanagement en technologie. Belangrijke uitdagingen zijn: S het streven van HR-afdelingen naar een meer klantgerichte benadering en meer integratie met de core business S het bewijzen van de waarde van de HR-afdeling binnen de organisatie S ervoor zorgen dat werknemers de HR-afdeling zien als een partner , niet als een vijand .

Het onderzoeksrapport "The Value of HR in the Corporation" is verkrijgbaar bij Marieke van Zuien, tel. 040 235 46 00, mariekev@lewispr.com

Voor het volledige persbericht zie: http://www.oracle.com/corporate/press/index.html?1584054.html

Oracle
Oracle is the world s largest enterprise software company. For more information about Oracle, visit our Web site at http://www.oracle.com.

# # #

Trademarks
Oracle is a registered trademark of Oracle Corporation and/or its affiliates.

Voor verdere persinformatie kunt u contact opnemen met:

Andrea Wigman Oracle Nederland BV
Tel: +31 (0)30 669 8129
Fax: +31 (0)30 669 9940
E-mail: andrea.wigman@oracle.com

Marieke van Zuien van LEWIS, het IT PR bureau
Tel: +31 (0)40 235 46 00
Fax: +31 (0)40 235 46 01
E-mail: mariekev@lewispr.com

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com