* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland. * District Noordwest Veluwe

Nadere informatie: Politievoorlichter Bert Top 038-37 5 10 50 bgg via 0900-8844

P E R S B E R I C H T E N

POLITIEDISTRICT NOORDWEST VELUWE Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

(1)
22 januari 2003

Putten Brand
Op 21 januari reed een 29 jarige man uit Putten op de Nijverheidsweg en zag dat zijn knipperlicht van zijn auto niet meer uit ging. De man moest iemand ophalen bij een bedrijf aan de Nijverheidsweg. Ook toen hij de auto uitstapte ging het knipperlicht niet uit. Toen de man samen met de persoon die hij moest halen weer terug kwam bij zijn auto, stond deze in brand. Brandweer kwam ter plaatse en de brand was snel geblust. De auto was totaal los en is afgesleept. E oorzaak was waarschijnlijk kortsluiting in het dashboard.

Oldebroek Verkeersongeval
Op 21 januari rijdt een 49 jarige man uit Brummen met zijn bedrijfswagen over de Zuiderzeestraatweg richting Wezep. Achter hem rijdt een 52 jarige vrouw uit Zwolle en acteer de vrouw rijdt weer een 38 jarige vrouw uit Hattemerbroek./ Ter hoogte van de boomkwekerij stopt de 49 jarige man omdat hij linksaf wil slaan, om het parkeerterrein op te rijden. De twee auto's die er achter zitten stoppen ook maar daar komt een vierde auto aan met daar in een 24 jarige vrouw uit Oldebroek. De 24 jarige vrouw had niet in de gaten dat alle drie de auto's stil stonden, en botste met volle vaart er op. Met uitzondering van de eerste auto is de rest van de auto's afgesleept. De 52 jarige vrouw is naar een ziekenhuis in Zwolle gebracht omdat ze last had van haar nek. De andere betrokkenen zijn er goed afgekomen.

Ermelo Verkeersongeval
Op 21 januari reed een 78 jarige vrouw uit Ermelo in haar elektrische rolstoel over een trottoir bij de kruising Kruiskampweg/Oude Arnhemseweg, en viel om. De rolstoel kreeg de vrouw op zich. Hierdoor had de vrouw een diepe snee aan haar rechterbeen boven haar enkel. De ambulance heeft de vrouw naar het St.Jansdal overgebracht.

Vaassen - 15 jarige gewond na ongeval
Een 15 jarige jongen uit Vaassen is gistermiddag gewond geraakt nadat hij met de fiets vanaf het fietspad naast de Emsterweg de rijbaan overstak in de richting van de Pastoorsweg. De jongen meende nog net voor de aankomende auto bestuurd door een 56 jarige vrouw uit Emst te kunnen oversteken, maar de afstand werd verkeerd ingeschat. Door de botsing smakte de jongen tegen het wegdek. Hij werd met een hersenschudding en voor nader onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Vaassen - ontploffing in kelderbox
Knutselen aan een bromfiets is dinsdagavond de vermoedelijke oorzaak van een ontploffing geweest, in een kelderbox van een flat aan de Steinstraat in Vaassen. Na de ontploffing volgde een korte brand die door de brandweer werd geblust. De brommer en een fiets in de kelderbox gingen verloren. De overige schade is nog niet vastgesteld. De bewoonster die boven de kelderbox woonde heeft vanwege rookontwikkeling in haar woning de nacht elders doorgebracht.