Politie Hollands Midden


Postbus 4240 · Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp · Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 22 januari 2003
·

Inbraak in woning Katwijk
In de middag of vroege avond van dinsdag 21 januari werd er ingebroken in een woning aan de Weegschaal. Om binnen te komen werd een raam opengebroken. Uit de woning is geld en zijn gouden kettinkjes gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Inbraak in woningen Leiden
In de avond van maandag 20 januari werd er ingebroken in een woning aan de Hoefstraat. Vermoedelijk kwam men de woning binnen door een slot van een deur open te flipperen. Uit de woning zijn jassen, sleutels, een portemonnee en diverse pasjes gestolen. Dezelfde dag werd overdag of in de avond ingebroken in een woning aan de Willem de Zwijgerlaan. Vermoedelijk kwam men hier ook binnen door een slot van een deur open te flipperen. Uit de woning is geld, een drietal ceremoniële Marokkaanse jurken en zijn sieraden gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in. Om het voor inbrekers niet mogelijk te maken om door de zogeheten flippermethode in te breken adviseert de politie altijd het slot van een deur op slot te draaien en de sleutel uit het slot te halen.

Getuigenoproep van steekpartij op TV West vervalt Leiden
In verband met ontwikkelingen in het onderzoek naar een steekpartij bij de Morspoort op
1 januari jl. komt het opsporingsbericht van woensdag 22 januari op TV West te vervallen.
Eerder berichtte de politie een opsporingsbericht te zullen doen op TV West van de steekpartij waarbij een 21-jarige Leidenaar omstreeks 06.30 uur op de Morspoort op meerdere plaatsen op het lichaam werd gestoken. In het belang van het onderzoek worden over de ontwikkelingen geen verdere mededelingen gedaan.

Politie houdt geweldpleger aan Leiden
De politie hield op dinsdag 21 januari rond 13.00 uur in een supermarkt aan de Langegracht een 54-jarige Leidenaar aan. De man had kort daarvoor op de Haarlemmerweg een 42-jarige man uit Zoeterwoude-dorp bij het voorbijlopen zonder enige aanleiding een paar klappen in het gezicht gegeven. De Zoeterwoudenaar hield een kapotte bril en een pijnlijk gezicht aan het voorval over. De Leidenaar liep door en werd vervolgens in de supermarkt aangehouden. De politie heeft proces-verbaal tegen de verdachte opgemaakt. Tevens ontving hij direct een dagvaarding om zich voor zijn daad bij de rechter te verantwoorden.

Inbraak in woningen (3 x ) Leiderdorp
Op klaarlichte dag of in de vroege avond van dinsdag 21 januari werd er ingebroken in een woning aan de Lammerweide. Om binnen te komen werd een raam opengebroken. Uit de woning is in ieder geval een dvd-speler gestolen. Rond 20.00 uur, overliep een bewoner van een woning aan het Nievaartpad twee mannen die uit de tuin van zijn woning kwamen lopen. Vermoedelijk werden deze twee door de thuiskomende bewoner bij hun inbraak in de woning gestoord. Er was al een bovenlichtje van de woning opengezet. Ook werd er in dezelfde tijdsperiode ingebroken in een woning aan de Buitentocht. Ook hier braken ze een raam open om de woning in te komen. Uit de woning is geld en zijn sieraden gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Snelkraak bij drogisterij Alphen aan den Rijn
Onbekenden pleegden op woensdag 22 januari rond 04.25 uur een snelkraak op een drogisterij aan de Herenhof. Met een auto reden zij de volledige voorpui van de winkel aan diggelen. Vervolgens heeft men uit de winkel parfumerie gehaald en reed men weer weg. Op de Mandenvlechter werd even later de ramauto, een groene Fiat Uno, aangetroffen. Vermoedelijk zijn de snelkrakers daar met de buit in een andere auto overgestapt. Van hen ontbreekt tot op heden ieder spoor. De politie stelt een nader onderzoek in.

Aanrijding Boskoop
Op dinsdag 21 januari rond 21.30 uur ontstond op de Julianastraat een aanrijding tussen een 16-jarige bromfietser uit Boskoop en een 21-jarige automobilist uit Boskoop. Beiden kwamen elkaar in een bocht tegen en raakten elkaar. De politie onderzoekt nog de juiste toedracht van het ongeval. Bij de aanrijding raakte de bromfietser en zijn passagier, een 20-jarig meisje uit Boskoop, licht gewond. Beiden zijn voor onderzoek overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis in Gouda.

Aanrijding Gouderak
Een 46-jarige man uit Gouderak reed op dinsdag 21 januari rond 16.30 uur op het Veerstalblok met de door hem bestuurde vrachtauto, een 59-jarige fietser uit Gouderak aan. De bestuurder van de vrachtauto merkte de voor hem rijdende fietser te laat op door een laagstaande zon. Door de aanrijding viel de fietser over de vangrail. Hij belandde onder aan het talud van de dijk. Met blauwe- en beurse plekken, diverse snijwonden en mogelijk hoofdletsel is de fietser overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis in Gouda.