Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave woensdag 22 januari 2003

* VROUW BEROOFD
ROTTERDAM - Woensdagmorgen omstreeks vier uur werd op de Brede Hilledijk een 59-jarige vrouw uit Rotterdam, onder bedreiging van een vuurwapen, beroofd van haar tas. Het slachtoffer had haar winkel afgesloten, toen zij plotseling werd belaagd door twee gemaskerde mannen. Onder bedreiging van een vuurwapen werd de tas, met daarin onder meer een geldbedrag van 500 Euro, weggenomen. Met de buit vluchtte het tweetal in onbekende richting.


* AANRIJDING MET LETSEL; VUURWAPEN AANGETROFFEN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Oost hield dinsdagmorgen omstreeks kwart over tien op de Hoofdweg een 34-jarige man uit Duitsland aan. Hij had een aanrijding veroorzaakt, waarbij een 68-jarige automobiliste uit Rotterdam gewond raakte. Tevens was hij in het bezit van een vuurwapen. De 34-jarige verdachte had bij een kruispunt een rood verkeerslicht genegeerd, waardoor hij tegen de auto van de 68-jarige vrouw aanreed. Brandweerpersoneel moest de auto openzagen om het slachtoffer uit haar benarde situatie te bevrijden. Zij werd door GGD vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum. Tijdens het takelen van de auto's troffen politiemensen een vuurwapen in de auto van de Duitser aan. Het vuurwapen werd in beslaggenomen en de man werd overgebracht naar het politiebureau.

Avonduitgave dinsdag 21 januari 2003

* VROUW MET GEWELD BEROOFD VAN TAS
Een 58-jarige vrouw uit Ridderkerk is dinsdagmorgen in de Tolhuisstraat het slachtoffer geworden van een beroving, waarbij haar tas werd ontvreemd.

Aangeefster werd, om even na acht uur, benaderd door een onbekende man in donkere kleding en met een rode muts op z'n hoofd. Hij probeerde haar schoudertas weg te rukken, waarop een worsteling ontstond. De vrouw kwam daarbij ten val en liep verwondingen op aan knie, hand en heup. De dader ging er met de tas vandoor en liet een imitatie vuurwapen achter omdat hij het liet vallen. De inhoud van de tas bestond o.a. uit een paspoort, bankbescheiden, rijbewijs en portemonnee.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD, VERDACHTE VERBALISEERD

ROTTERDAM - De politie van het district Zuid stelde dinsdagmorgen een onderzoek in in een garagebox aan de Soronghof omdat er vermoedelijk een hennepkwekerij was gevestigd. De 32-jarige huurder van de box, afkomstig uit Rotterdam, was aanwezig en opende de garage. Daarin bevond zich een professionele hennepkwekerij, waar net was geoogst. Enkele plantjes en de benodigde apparatuur werd in beslag genomen. De elektriciteit werd op illegale wijze verkregen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.


* AUTO RIJDT OP STILSTAANDE FILE, BESTUURDER ERNSTIG GEWOND

Dinsdagmorgen vond er op de rijksweg A20, afrit richting rijksweg 13, een ernstig verkeersongeval. Een 60 jarige automobilist uit Rockanje raakte hierbij gewond.

De 60-jarige bestuurder zag vermoedelijk de stilstaande auto's te laat. Hij kon niet op tijd stoppen en boste met hoge snelheid achterop een trekker met oplegger. De man moest door de brandweer uit z'n wagen worden geknipt en is met een spoedtransport naar het Erasmus Medisch Centrum gebracht. Hij is opgenomen met ernstig hoofd-, borst- en beenletsel.